Un desert delicios care este apreciat de toata familia: Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca.
Spre deosebire de papanasii moldovenesti, acestia sunt fierti si apoi tavaliti prin pesmet cu nuca. Se pot face in multe variante si se pot servi cu dulceata sau cu inghetata. Sunt deliciosi si nu necesita multa preparare.
Daca vrei sa prepari acesti Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: branza, oua, zahar, gris, unt, pesmet.
Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.
Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.
Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.
Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.
Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.
Incearca si varianta de Papanasi moldovenesti sau reteta de Papanasi pufosi cu smantana.
Iti recomandam si varianta de Papanasi cu gem de caise absolut deliciosi si pufosi.
1
Putem sa ii servim cu dulceata.
2
In aluat putem adauga coaja rasa de lamaie si portocala.