Prajitura cu mac si nuca de cocos

de ony in Prajituri, 15 Apr 2011 | 32123 vizualizari

 

am facut pentru prima data....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr seminte mac
  • 100 gr nuca de cocos razuit
  • 8 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

Separi albusurile de galbenusuri; bati albusurile spuma tare; adaugi treptat 200 gr zahar si bati in continuare. In bezeaua obtinuta,incorporezi 5 linguri faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand cu miscari usoare, verticale.

Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 35-40 min.

Pentru crema, fierbi in bain-marie galbenusurile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase. Amesteci mereu pentru ca crema sa nu se lipeasca de vas, iar dupa ce s-a ingrosat, stingi focul. In margarina frecata spuma, incorporezi lingura cu lingura crema fiarta. Intinzi crema pe blatul racit in tava si dai prajitura la rece pe cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino