Desert tort ciocolatos

de reisnaor_2006 in Torturi, 1 Mar 2020 | 2943 vizualizari

 

Ne place ciocolata sub orice forma.Un tort dulce si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr de zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita rom
  • 1 praf de copt
  • 50 gr de cacao
  • 250 gr de faina
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata neagra topita
  • 200 ml frisca lichida
  • Topping:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ciocolatos:

      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C.

Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.

       Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

       Punem comozitia rezultata int-o tava tapetata cu unt si o lasa la cuptor 20-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

       Cat timp s-a copt blatul, am pregatit crema. Am topit ciocolata la bain-marie. In frisca mixata am adaugat pe rand cate o lingura de ciocolata si am omogenizat bine crema. Se lasa la rece 20 de minute.

        Blatul racit l-am taiat in doua si l-am umplut cu crema. Deasupra am pus un strat de crema si am presarat cacao. Am ornat la final cu ciocolata topita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem adauga umplutura de fructe,visinile sunt un deliciu.

2

In blat putem adauga nuci sau fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav