Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Cu...
Se prepara aluatul. Intr-o craticioara se incalzesc cca 150 ml apa, se adauga zaharul si 2 lg faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa sa se activeze.
Faina se cerne intr-un bol, se pune sarea si uleiul. Se toarna maiaua si apa calduta in functie...
Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce...
Se spala pulpele apoi se lasa sa se scurga. Se sterg si cu prosoape de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se lasa deoparte.
Se curata cartofii si morcovul, se spala apoi se taie in felii respectiv rondele.
Se toarna in vasul aparatului slow cooker...
Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la...
Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se spala si se curata de samburi. Ciresele sde lasa intregi iar piersica si caisele se taie cubulete...
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se toarna 2-3 lg ulei.
Se curata legumele si se spala. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se taie rondele. Se pun in vasul aparatului. Deasupra se asaza bucatile de telina si ceapa taiata mai mare.
Bucata de carne se spala, se sterge de...
Blaturile se prepara la fel amandoua, doar ca se coc in tavi de dimensiuni diferite.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin....
Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine puiul cu toate condimentele si se lasa 1 ora la rece.
Dupa ce a trecut acest timp se scoate de la...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza 5 secunde. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se amesteca...
Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in tava in care se va gati. Se cresteaza din loc in loc carnea si se introduc in crestaturi felii de...
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...
Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre.
Cartofii find gata fierti, i-am taiat in cubulete. Carnatii se taie rondele si se pun la prajit in tigaie in cele 2 lg de ulei. Se adauga...
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora....
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte...
Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga...
Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma...
Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.
Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se transfera oala pe foc. In tot acest...
Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si piper. La final se presara si condimentele pentru porc Delikat. Intr-o tava se toarna uleiul si se asaza...
Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna apa calduta. Se amesteca usor impreuna cu 2 lg faina si se lasa sa se activeze drojdia.
Intre timp...
Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.
Topping: Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se...
Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca...
Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se ia o tava de tarta si se unge bine cu unt. Se toarna...
Cum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida
Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Se presara putina faina pe masa de lucru si se desface aluatul. Se intinde putin cu sucitorul apoi se unge cu kechup. Se presara deasupra...
Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Biscuitii se...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt.
Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele uscate. Se amesteca totul bine iar la final se pune turmericul pentru a-i da putina culoare. Se adauga...
In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert in apa curata, fierbinte.
In momentul in care incepe sa fiarba apa, se adauga ceapa...
Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa....
Cum se prepara reteta Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca sa nu se arda. Se presara putina sare pentru a se inmuia usor. Se adauga carnea tocata si se amesteca...
Se curata legumele si fructele, apoi se spala.
Se dau merele, morcovul si telina pe razatoarea cu gauri mari. Salata se taie fasiute subtiri.
Intr-un bol se pun toate si se amesteca. Se sareaza dupa gust si se stropesc cu suc de lamaie, tot dupa gust. Se presara deasupra semintele. Se...
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Cu...
Mini pizza
Se prepara aluatul. Intr-o craticioara se incalzesc cca 150 ml apa, se adauga zaharul si 2 lg faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa sa se activeze. Faina se cerne intr-un bol, se pune sarea si uleiul. Se toarna maiaua si apa calduta in functie...
Desert prajitura cu ricotta si caise
Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce...
Pulpe de curcan cu legume, la slow cooker Crock-Pot
Se spala pulpele apoi se lasa sa se scurga. Se sterg si cu prosoape de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se lasa deoparte. Se curata cartofii si morcovul, se spala apoi se taie in felii respectiv rondele. Se toarna in vasul aparatului slow cooker...
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise
Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la...
Tort cu iaurt si fructe, fara coacere
Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se spala si se curata de samburi. Ciresele sde lasa intregi iar piersica si caisele se taie cubulete...
Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se toarna 2-3 lg ulei. Se curata legumele si se spala. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se taie rondele. Se pun in vasul aparatului. Deasupra se asaza bucatile de telina si ceapa taiata mai mare. Bucata de carne se spala, se sterge de...
Desert tort 10 ani
Blaturile se prepara la fel amandoua, doar ca se coc in tavi de dimensiuni diferite. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin....
Pui intreg la punga, gatit la cuptor
Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine puiul cu toate condimentele si se lasa 1 ora la rece. Dupa ce a trecut acest timp se scoate de la...
Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza 5 secunde. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...
Pulpa de miel cu rozmarin
Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in tava in care se va gati. Se cresteaza din loc in loc carnea si se introduc in crestaturi felii de...
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am taiat in cubulete. Carnatii se taie rondele si se pun la prajit in tigaie in cele 2 lg de ulei. Se adauga...
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora....
Aperitiv tarta cu branza, carnati si ciuperci
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul batut si se framanta un aluat omogen. Daca este nevoie se adauga 2-3 lg apa rece. Se lasa deoparte...
Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor
Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga...
Desert prajitura cu rubarba
Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma...
Desert prajitura Alba ca Zapada
Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se transfera oala pe foc. In tot acest...
Cotlet de porc cu curmale, la cuptor
Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si piper. La final se presara si condimentele pentru porc Delikat. Intr-o tava se toarna uleiul si se asaza...
Desert cozonac cu halva sau rahat
Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna apa calduta. Se amesteca usor impreuna cu 2 lg faina si se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp...
Pizza cu spanac si sos Alfredo
Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul. Topping: Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se...
Aperitiv placinte cu branza si spanac
Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca...
Desert tarta cu fructe de padure
Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se ia o tava de tarta si se unge bine cu unt. Se toarna...
Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida
Cum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de lucru si se desface aluatul. Se intinde putin cu sucitorul apoi se unge cu kechup. Se presara deasupra...
Desert salam de biscuiti - de post
Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Biscuitii se...
Desert chec cu fructe confiate
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele uscate. Se amesteca totul bine iar la final se pune turmericul pentru a-i da putina culoare. Se adauga...
Fasole batuta, servita cu mamaliga
In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert in apa curata, fierbinte. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se adauga ceapa...
Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa....
Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
Cum se prepara reteta Paste cu carne tocata de porc, la cuptor Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca sa nu se arda. Se presara putina sare pentru a se inmuia usor. Se adauga carnea tocata si se amesteca...
Salata de cruditati
Se curata legumele si fructele, apoi se spala. Se dau merele, morcovul si telina pe razatoarea cu gauri mari. Salata se taie fasiute subtiri. Intr-un bol se pun toate si se amesteca. Se sareaza dupa gust si se stropesc cu suc de lamaie, tot dupa gust. Se presara deasupra semintele. Se...