Negresa asta e pur si simplu wowwwww!
Un gust desavarsit de care te poti indragosti fara doar si poate, o prajitura cu o consistenta umeda, densa, ciocolatoasa, foarte aromata, atat de frageda incat se topeste in gura...nu stiu ce ti-ai putea dori mai mult?
Portiile vor iesi in functie de cat de mari veti taia bucatile, fireste.
Nucile le-am copt 6 sau 7 minute( in functie de cuptor, le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pus intr-o punga si le-am zdrobit cu un ciocanel.
Am facut cafeaua, daca aveti expresor atunci veti scapa de strecurat zatul, daca nu, faceti acest lucru.
Untul l-am pus intr-un vas impreuna cu cafeaua fierbinte, am lasat sa se topeasca si apoi am dat vasul deoparte si am pus ciocolata, am amestecat sa se topeasca si ea si sa se omogenizeze.
Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul brun cu vanilia, pana si-au dublat volumul, am pus cacaoa, faina, praful de copt si am adaugat incet compozitia de ciocolata si unt. Am oprit mixerul si am pus aluatul in tava unsa cu unt.
Aici in acest moment va sfatuiesc sa puneti prajitura intr-o tava mai ingusta si mai inalta, eu n-am avut si am pus-o intr-o tava ceramica mai intinsa. Am adaugat nucile zdrobite si am amestecat cu o spatula.
Am copt prajitura 15 minute la 180 de grade.
Cand este gata, scoateti tava din cuptor si acoperiti-o imediat cu o punga curata de plastic cat tine suprafata, timp de 5 minute, pentru a-si pastra si mai mult umezeala, apoi ridicati punga( atentie nu puneti folie de prospetime, pentru ca se va topi) apoi lasati prajitura sa se raceasca, taiati-o, pudrati-o cu nuci, sau decorati-o cu ce doriti si va inspira.
Eu doar pentru fotografie am suprapus prajiturile doua cate doua.
E fabuloasa si se cere repetata cu siguranta....cel putin la mine o sa faca istorie! :))))