Pizza ... cui nu-i place pizza? La noi, daca s-ar putea, in fiecare zi s-ar manca doar pizza! :D
De aceasta data am optat pentru mini pizza cu ce am avut prin frigider si camara. S-au mancat repede, ba chiar mi s-a spus sa mai fac asa mini pizza si cand va incepe scoala si sa le pun la pachet.
"Meniu copii"
Pt. aluat:
Pt.topping:
Se prepara aluatul. Intr-o craticioara se incalzesc cca 150 ml apa, se adauga zaharul si 2 lg faina. Se amesteca apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa sa se activeze.
Faina se cerne intr-un bol, se pune sarea si uleiul. Se toarna maiaua si apa calduta in functie de cat si cum cere aluatul. Se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregatesc ingredientele pentru topping. Sunca se taie in bucatele mai mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie sozisori. Se scurge porumbul.
Dupa ce a dospit aluatul, se rupe jumatate din el si se intinde pe masa de lucru. Cu ajutorul unui bol se decupeaza forme rotunde. Se pun aceste forme in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ketchup de casa, se presara verdeturile pt pizza si seasaza sunca, ciuperci, ceapa, porumb. Deasupra se presara cascaval ras.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc cu mare pofta!
1
Ca topping se pot folosi orice ingrediente preferati.