Este o adaptare dupa prajitura Rudy, foarte reusita, avand in vedere ca este cu zmeura si caise. Nu va ramane decat sa o incercati pentru a vedea cat e de buna!
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul. Se imparte in doua bucati, se formeaza bilute, se invelesc in folie alimentara si se introduc la congelator pana se pregateste crema.
Umplutura: Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga iaurtul, galbenusurile, zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o crema fina si usor moale. Albusurile se bat separat pana se intaresc. Cu miscari usoare se incorporeaza albusurile in crema de urda.
Se spala caisele, se curata de samburi si se taie in 4 feliute.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se scoate o biluta de la congelator si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se acopera toata suprafata tavii cu aluat razuit si se apasa usor. Se asaza feliile de caise cu partea din mijloc in sus. Se toarna crema de urda, se niveleaza apoi se pune zmeura. Se scoate cealalta biluta din congelator si se razuieste deasupra, pe toata suprafata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Se coate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a se portiona. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui urda cu branza dulce de vaci, insa se va avea grija la cantitatea de iaurt.
2
Cantitatea de zahar poate diferi in fucntie de gusturi, la fel si fructele adaugate in prajitura.