Desert chec cu fructe confiate

de mirela0911 in Mancaruri de post, 7 Apr 2019 | 3564 vizualizari

 

Desi e post, avem multe variante de a pregati dulciuri care sa fie pe gustul tuturor. Acest chec simplu, umplut cu fructe confiate, poate fi servit oricand langa ceai sau cafea.
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bautura de orez
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 500 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt turmeric
  • 50 g fructe confiate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu fructe confiate:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt.

Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele uscate. Se amesteca totul bine iar la final se pune turmericul pentru a-i da putina culoare. Se adauga fructele confiate si se omogenizeaza.

Se ia o forma de guguluf din silicon si setoarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute (pana trecetestul scobitorii).

Se scoate din cuptor, se lasa usor sa se raceasca apoi se scoate checul din forma. Se lasa sa se raceasca bine de tot apoi se poate portiona.  

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de fructe confiate se pot adauga nuci, alune, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane-post