Placinta cu portocale

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Ian 2015 | 7061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu portocale:

Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.

Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.

Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.

Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.

Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.

Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.

Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.

Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.

Scoti si lasi la racit.

Se serveste rece.

Ei ash! Io am servit-o calda! :))

Da' cat e de bunaaaa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Angelica 1

14.01.2015, 06:41

Arata prea bine!

Rocsi 1

14.01.2015, 10:11

Aromata, delicioasa!

Lia_ 1

14.01.2015, 11:33

hai ca nu le-am citit cu atentie pe niciuna, doar asa din ochi [emoticoncareroseste] ca nu stiu semnele toate de aici din wall

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galaktoboureko 2