Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
Scoti si lasi la racit.
Se serveste rece.
Ei ash! Io am servit-o calda! :))
Da' cat e de bunaaaa!