Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa
Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste supe, am zis sa incerc si alte variante. Asa vazusem la Cleme supa crema cu conopida si pentru ca tocmai cumparasem din piata, am zis sa prepar si eu. Am facut-o pe gustul meu si a iesit foarte buna! Multumesc pentru inspiratie, Cleme! :-*
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: conopida, ceapa, morcov, ardei kapia, cartofi, ulei si smantana
Cum se prepara Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa:
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa si morcovi si se lasa impreuna la calit. Se adauga un praf de sare si se toarna cca 1 litru de apa. Se lasa sa dea in clocot.
Conopida se curata se se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata si se taie in cubulete. Se spala din nou cartofii si se scurg de apa. Se adauga in cratita conopida apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt facute.
Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca usor. Se dau legumele prin blender pana se obtine o pasta cremoasa, fina. Se pune crema intr-o oala si se da din nou in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul oalei. Se adauga smantana si se mai sareaza daca este cazul.
Se serveste cu paine prajita, fulgi de chilli si busuioc.
Pofta buna!
O supa crema la fel de gustoasa este si Supa crema de sparanghel, dar nu as refuza nici o Supa crema de mazare
Dar de o Supa crema de broccoli ce spuneti? ;)
1
Daca doriti un gust mai puternic de conopida, se poate adauga o cantitate mai mare.