Desert prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 23 Aug 2020 | 4364 vizualizari

 

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut mici modificari pe ici pe colo si a iesit o pufosenie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de rom
  • 2 lg ulei
  • 100 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 7 pere (ale mele sunt mai mici)
  • cateva nuci taiate
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin.

Se incorporeaza usor spuma in compozitia de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. 

Perele se spala, se curata de coaja si 5 dintre ele se dau pe razatoarea cu gauri mari. Daca sunt zemoase se scurg apoi se incorporeaza in compozitie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie in 2 reprize.

Se unge o tava de tarta cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi deasupra se asaza felii de pere, taiate din celelelate pere ramase. Se presara si putina nuca taiata.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. La sfarsit se face proba cu scobitoarea si daca iese curata, prajitura este gata. 

Se lasa la racit apoi se scoate din tava pe un platou. Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza