Tort Joffre

de miremirc in Torturi, 19 Aug 2012 | 63950 vizualizari

 

Reteta primita acum cativa ani in urma de la soacra mea Ani :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt moale
  • 6 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 5 lg apa
  • 2 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • forme de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joffre:

Blat: amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie compozitia. Tinem craticioara pe aburi pana se topeste zaharul, apoi dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Separat, mixam untul moale de la temperatura camerei (unt cu 82% grasime) cu zaharul pudra, adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final, tot treptat cate o lingura din amestecul de cacao racit.

Crema obtinuta o impartim in 2. O parte o punem la frigider, iar in jumatatea ramasa adaugam cele 2 lg de faina si cele 6 albusuri batute tare.

Omogenizam compozitia cu ajutorul unei linguri, amestecand de cateva ori ca sa nu se lase compozitia, apoi o turnam in forma rotunda de tort (d=22 cm) in care am asezat hartie de copt.

Dam la cuptor pentru 30 de minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul pentru a nu se lasa blatul. Verificam daca este copt folosind testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca in forma lui, apoi il scoatem si il taiem in 2. Intre cele 2 blaturi asezam o parte din crema pastrata la frigider, iar cu restul de crema ungem tortul.

Dupa ce l-am invelit in crema tot tortul, deasupra pudram cu cacao, folosindu-ne de o strecuratoare mica de inox si asezam formele de ciocolata alba.

Tortul Joffre este un delicios tort ciocolatos, moale si foarte fin. Cine incearca acest tort, il va repeta de nenumarate ori, deoarece nu poate da gres cu o asemenea reteta !

TIPS-URI

1

Eu am folosit ingredientele duble si am facut tortul in forma cu d=28 cm, deoarece am avut musafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid