Nu sunt mare fan al supelor crema dar cateodata mai scap la ele. De data aceasta, am zis sa fac o supa crema de rosii, ca tot e sezonul lor si acum e ocazia perfecta pentru asa ceva. Spre surprinderea mea, chiar mi-a placut, avand in vedere ca nu sunt fan, cum am mai spus.
Se spala legumele si se curata.
Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste usor, timp in care se da morcovul pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga morcovul peste ceapa si se calesc impreuna.
Ardeiul kapia se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu rosiile. Se pun pe rand in cratita, se lasa sa se caleasca impreuna apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.
Se dau legumele prin blender pana devin cremoase. Se pune din nou pe foc, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga frunzele de busuioc taiate marunt.
Se serveste cu crutoane. Pofta buna!
1
Portiile nu sunt mari, daca doriti o cantitate mai mare, adaugati mai multe legume.