Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat...
Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in forma...
Blatul: Se pune faina intr-un bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut.
Se lasa sa dospeasca cateva minute.
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul , cat se...
Se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul cate putin,...
Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun...
Aluatul: Intr-un bol se pune faina.Se adauga sarea, se amesteca, apoi se face in mijloc o gropita unde se pune drojdia zdrobita si se presara 1 lgt de zahar. Se toarna putin lapte caldut si se lasa 10 minute ca drojdia sa se activeze. Intre timp se incalzeste cca 200 ml lapte in care se pune...
Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.
Intr-un bol se amesteca...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste...
Carnea se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucati potrivite. Carnatul se taie felii.
Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Cartofii se curata, se spala apoi se taie felii pe lungime.
Se pune uleiul in vas, se adauga ceapa si ardeiul. Se...
Blatul: Intr-un vas se cerne faina. Se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune peste faina. Cu degetele zdrobim bucatile de unt impreuna cu faina, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si se framanta aluatul. Se adauga pe rand cate o...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta un aluat omogen. Se da la rece pana se...
Am primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite.
Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie cubulete de marime potrivita. Morcovul se curata apoi se taie...
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit.
Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa compozitia. Se adauga iaurtul, se mixeaza bine apoi se toarna faina amestecata cu...
Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra.
Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii...
Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor taind ca un fel de capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt si se condimenteaza cu...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu...
Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte.
Cartofii si morcovul se curata si se dau la fel pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa se curata si se taie...
Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare.
Rosiile...
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si se amesteca usor pentru a ramane compozita...
Ingredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!!
Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei.
Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza pana se intareste. Gelatina se pune la...
Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii .
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul mixand bine pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Se toarna peste albusuri amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Separat se amesteca faina, cacaoa si...
Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize,...
Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna.
Slanina se ...
Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a putea framanta un aluat elastic, omogen si bun de intins. Se imparte in 5 parti egale. Se intinde pe...
Se spala bine pieptul de pui , se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime potrivita.
Intr-un bol se pune faina cu condimentele si se amesteca bine.
Separat se bate oul cu cele 2 lg de lapte . Fulgii de porumb se zdrobesc, dar nu de tot.
Se...
Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura.
Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe...
Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte.
Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu laptele, vanilia si scortisoara. Se bat bine apoi se pune painea. Se amesteca pana absoarbe painea tot...
Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga bine de sucul lasat.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul...
Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se mai mixeaza putin. Se pune si 1 lgt coaja rasa de lamaie.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se...
Pizza de Halloween
Blatul: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita, se presara 1 lgt zahar, se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa se activeze drojdia. Se adauga uleiul si apa calduta putin cate putin pana se obtine un aluat...
Tarta cu nuca de cocos
Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in forma...
Cornulete cu mere si nuci
Blatul: Se pune faina intr-un bol , si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca cateva minute. Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul , cat se...
Prajitura cu mere si nuca
Se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici. Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul cate putin,...
Spirale cu sunca si cascaval
Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun...
Floare cu mere, nuca si scortisoara
Aluatul: Intr-un bol se pune faina.Se adauga sarea, se amesteca, apoi se face in mijloc o gropita unde se pune drojdia zdrobita si se presara 1 lgt de zahar. Se toarna putin lapte caldut si se lasa 10 minute ca drojdia sa se activeze. Intre timp se incalzeste cca 200 ml lapte in care se pune...
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto. Intr-un bol se amesteca...
Rulada cu crema de branza si unt de arahide
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste...
Gulas de porc la slow cooker Crock-Pot
Carnea se spala, se sterge cu prosoape absorbante si se taie bucati potrivite. Carnatul se taie felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Cartofii se curata, se spala apoi se taie felii pe lungime. Se pune uleiul in vas, se adauga ceapa si ardeiul. Se...
Prajitura cu mere si bezea cu nuca
Blatul: Intr-un vas se cerne faina. Se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune peste faina. Cu degetele zdrobim bucatile de unt impreuna cu faina, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si se framanta aluatul. Se adauga pe rand cate o...
Tarta cu prune
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta un aluat omogen. Se da la rece pana se...
Tocanita din piept de rata la slow cooker Crock-Pot
Am primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite. Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie cubulete de marime potrivita. Morcovul se curata apoi se taie...
Prajitura cu branza si afine
Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa compozitia. Se adauga iaurtul, se mixeaza bine apoi se toarna faina amestecata cu...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra. Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii...
Ciorba cu ardei umplut
Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor taind ca un fel de capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa. Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul bine spalat, ceapa taiata marunt si se condimenteaza cu...
Tort cu mure si crema mascarpone
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu...
Chiftele de legume la Panini Maker
Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte. Cartofii si morcovul se curata si se dau la fel pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa se curata si se taie...
Dovleac umplut cu legume
Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte. Ceapa se curata si se taie marunt. Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Rosiile...
Placinta cu iaurt si merisoare
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora. In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga iaurtul si se amesteca usor pentru a ramane compozita...
Tort cu crema de iaurt si piersici
Ingredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!! Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei. Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza pana se intareste. Gelatina se pune la...
Mancare de legume de vara
Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii . Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...
Musuroi de cartita
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul mixand bine pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Se toarna peste albusuri amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Separat se amesteca faina, cacaoa si...
Desert Prajitura Televizor
Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize,...
Ciorba de salata verde
Salata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu ceapa curatata si crestata in patru. Se adauga si sare sa fiarba impreuna. Slanina se ...
Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos
Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a putea framanta un aluat elastic, omogen si bun de intins. Se imparte in 5 parti egale. Se intinde pe...
Bastonase de pui
Se spala bine pieptul de pui , se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime potrivita. Intr-un bol se pune faina cu condimentele si se amesteca bine. Separat se bate oul cu cele 2 lg de lapte . Fulgii de porumb se zdrobesc, dar nu de tot. Se...
Tarta cu branza si dovlecel
Blatul: Intr-un vas se pune faina, sarea, oul batut si untul rece taiat bucatele mici. Se amesteca si se adauga apa in functie de cat este necesar, 2-3 lg. Se framanta un aluat omogen. Se da la frigider pana se pregateste umplutura. Pt. umplutura: Se curata dovlecelul, se spala si se da pe...
Tarta cu mere si inghetata
Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte. Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu laptele, vanilia si scortisoara. Se bat bine apoi se pune painea. Se amesteca pana absoarbe painea tot...
Prajitura marmorata cu visine
Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga bine de sucul lasat. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul...
Prajitura cu crema de lamaie si menta
Blatul: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand, mixand bine dupa fiecare. Cand se obtine o spuma tare, se adauga laptele si se mai mixeaza putin. Se pune si 1 lgt coaja rasa de lamaie. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se...