Am gasit aceasta reteta pe internet si am zis sa o incerc. A iesit o prajitura umeda, dulce si aromata!
Se spala merele, se curata de coaja si se taie cubulete mici astfel incat sa se obtina 2 cani cu mere. Nuca se taie bucati mai mici.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul cate putin, mixand continuu. Reteta initiala avea 2 cani de zahar, mi s-a parut cam mult si am folosit doar 1,5 cana, dar se poate si mai putin.
Faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu apoi se toarna peste crema de oua. Se amesteca mai intai (altfel va zbura faina peste tot) apoi se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga si esenta de vanilie.
Se incorporeaza merele apoi nuca. Se amesteca bine cu ajutorul unei spatule apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (compozitia va iesi putin mai groasa decat probabil va asteptati dar e ok).
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii este de 20x24 cm.
2
Se poate folosi doar 1 cana de zahar.