Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 27 Iul 2016 | 22381 vizualizari

 

Initial trebuia sa iasa altfel de prajitura, dar cum incepusem gresit reteta, am continuat cum am crezut de cuviinta si a iesit ce a iesit! Rezulatul? Dupa niste discutii, imi zice fiu-meu: "Ce sa-ti fac daca e asa de buna?" :D 
Dupa ce s-a mancat jumatate din prajitura, am reusit sa-i fac si o glazura! :))

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 800 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 2 lg untura
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt praf de copt
  • 2 oua
  • lapte cat cuprinde

Crema:

  • 800 ml lapte
  • 6 lg faina
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • un pachet de unt

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos:

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a putea framanta un aluat elastic, omogen si bun de intins. Se imparte in 5 parti egale. Se intinde pe rand cate o foaie si se coace pe fundul unei tavi cu dimensiunea de 35x25 cm, timp de 15-18 minute la 150 de grade.

Crema: Se amesteca faina cu zaharul, apoi se pune laptele treptat, amestecand bine sa se omogenizeze. Se pune pe foc si se lasa la foc mic pana se ingroasa. Se amsteca tot timpul pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se ia de pe foc, se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza apoi se pune untul. Se amesteca totul pana se incorporeaza bine. 

Pe un blat se aseaza o foaie. Se unge cu crema calduta, se aseaza a doua foaie, se unge cu crema si tot asa pana la ultima foaie. Se apasa usor pentru a se lipi bine intre ele.

Glazura: Se incalzeste ciocolata cu laptele pana se topeste apoi se toarna peste prajitura. Se niveleaza apoi se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 35x25 cm.

2

Timpul de coacere al foilor poate diferi in functie de aragaz.

3

Crema sa fie calduta cand se intinde, pentru a se inmuia foile mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mirela0911 1

01.08.2016, 19:25

Asa e Vanessa, multumesc!

mirela0911 1

01.08.2016, 19:26

Ruxy, ma bucur mult ca iti place!

Ancutsa 1

18.08.2016, 19:55

Super, mi-a placut mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce si capsuni