Am preferat sa le prepar la Panini Maker decat sa le prajesc in ulei, si au iesit tare bune, s-au terminat repejor din farfurie!
Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte.
Cartofii si morcovul se curata si se dau la fel pe razatoarea cu gauri mici. Ceapa se curata si se taie marunt, usturoiul se piseaza.
Intr-un bol se pune dovleacul stors bine de apa care a lasat-o, la fel se procedeaza si cu cartofii, apoi se pune morcovul ras, ceapa si usturoiul. Se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine, se pune si patrunjeul tocat, cascavalul si faina cat sa se obtina o compozitie legata.
Se conecteaza la priza aparatul Panini Maker, se lasa sa se incinga, apoi se aseaza cu ajutorul unei linguri 3 gramajoare din compozitie. Se inchide aparatul si se lasa sa se "prajeasca" chiftelutele pana se rumenesc frumos. Cu o spatula se scot pe un platou si se continua operatiunea pana la final.
Se servesc ca atare alaturi de rosii proaspete, ba chiar se poate rade putin cascaval deasupra cat snt calde.
Pofta buna!
1
Se pot prepara si la cuptor in lipsa acestui aparat, eventual adaugand putin mai multa faina.