Tarta cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 25 Oct 2016 | 5413 vizualizari

 

Pentru iubitorii de cocos, aceasta tarta e grozav de buna! Te lingi pe degete ...

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 250 g faina
  • 110 g unt rece
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 3-4 lg apa rece

Pt. crema de cocos:

  • 1 ou mare
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte

Pt. topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lg nuca de cocos
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuca de cocos:

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in  forma rotunda, astfel incat sa acopere si peretii formei de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute pana prinde o usoara culoare aurie. Se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Intr-o craticioara se mixeaza bine oul cu sarea si zaharul. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele si se omogenizeaza. Se da cratita pe foc mediu si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand este gata, se stinge focul, se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se omogenizeaza.

Ciocolata impreuna cu laptele se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste toata ciocolata. Se pastreaza 2 lg de ciocolata topita, restul se toarna peste crusta si se da 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata. Se adauga apoi crema de cocos si se niveleaza pe toata suprafata.

Topping: Frisca se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie. Nuca de cocos se pune intr-o tigaie, fara ulei si se prajeste usor pana devine aurie.

Se formeaza moatze de frisca peste crema de cocos, pe mijloc se presara nuca prajita iar pe margini se deseneaza cu ciocolata.

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza nuca de cocos, poate prepara o budinca simpla de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos