Se taie carnatii felii. Ceapa se curata si se taie julienne. Se curata usturoiul si se taie feliute sau pisat. Intr-o tigaie, se prajesc carnatii in ulei, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca optati si pentru ardei iute, acum se pune si acesta. Se amesteca totul si se lasa la prajit...
Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti.
Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina toata odata si se amesteca energic cu un tel, pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Se ia de pe foc...
Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine.
Pe o bucata de hartie...
Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle.
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si se toarna maiaua, uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Restul de lapte se pune la foc mic...
Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa...
Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase. Se toarna uleiul si se mixeaza la viteza...
Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante.
Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa.
Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza...
Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto,...
Blatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie in 3 reprize, dand printr-o sita de fiecare...
Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a dospit drojdia se toarna peste faina si se amesteca totul. Se adauga cate putina apa calduta. Se...
Cum se prepara Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat
Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in continuare. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca bine impreuna apoi se adauga amestecului de...
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca, apoi se lasa sa se activeze drojdia.
Oul si albusul se bat bine si se toarna...
Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se...
Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura.
Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze.
Se toarna in...
Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Alunele de padure se prajesc usor apoi se taie bucati mai mici. Fructul kaki se curata de pielita...
Cum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat
Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza.
Am folosit 3 mere potrivite si 1 gutuie....
Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba.
Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata de coaja, apoi se spala din nou. Se scurg, se lasa sa se zvante putin, apoi se dau pe razatoarea cu...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga cele 2 lg de apa rece si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza si se adauga si coaja rasa de...
Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3 linguri ulei la incins si se adauga apoi carnea. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se...
Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de...
Cum se prepara Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa
Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...
Intr-un bol se mixeaza bine untul de arahide si untul moale, la temperatura camerei. Se adauga apoi oul, zaharul brun, lapele si esenta de vanilie. Se mizeaza in continuare pana se obtine o compozitie cremoasa.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga...
Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.
Oul si albusul se bat bine si se toarna peste...
Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca...
Se curata varza de frunzele de deasupra care nu sunt frumoase, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu 2-3 lg sare sa se inmoaie putin. Se lasa deoparte intr-un bol .
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit intr-o cratita incapatoare. Se adauga pasta de ardei...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de...
Varza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit pana ce se inmoaie frunzele. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se ia frunza cu frunza si se...
Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa se activeze drojdia. In restul de lapte se pune untul sa se topeasca si zaharul. Cand s-a activat...
Paste la cuptor cu carnati si cascaval
Se taie carnatii felii. Ceapa se curata si se taie julienne. Se curata usturoiul si se taie feliute sau pisat. Intr-o tigaie, se prajesc carnatii in ulei, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca optati si pentru ardei iute, acum se pune si acesta. Se amesteca totul si se lasa la prajit...
Choux a la creme
Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti. Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina toata odata si se amesteca energic cu un tel, pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Se ia de pe foc...
Rulada din carne tocata cu carnati
Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine. Pe o bucata de hartie...
Cozonac cu nuca si rahat
Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa se umfle. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si se toarna maiaua, uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Restul de lapte se pune la foc mic...
Racitura de porc
Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa...
Prajitura Petre Roman
Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de...
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase. Se toarna uleiul si se mixeaza la viteza...
Ciorba de potroace
Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa sa dea in clocot. Se spumeaza...
Fursecuri cu ciocolata
Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto,...
Tort cu crema de unt, mascarpone si mure
Blatul: Intr-un bol se pun ouale si se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea timp de 8-10 minute, pana isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie in 3 reprize, dand printr-o sita de fiecare...
Aperitiv pogaci cu jumeri
Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a dospit drojdia se toarna peste faina si se amesteca totul. Se adauga cate putina apa calduta. Se...
Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat
Cum se prepara Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in continuare. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca bine impreuna apoi se adauga amestecului de...
Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Cornete umplute cu crema de branza
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca, apoi se lasa sa se activeze drojdia. Oul si albusul se bat bine si se toarna...
Tort cu crema de vanilie si nuca
Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea espresso. Asa fierbinte, se toarna peste amestecul cu cacao si se amesteca bine cu un tel, pana se...
Impletituri dulci
Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura. Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze. Se toarna in...
Negresa cu alune si fruct kaki - de post
Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Alunele de padure se prajesc usor apoi se taie bucati mai mici. Fructul kaki se curata de pielita...
Reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat
Cum se prepara reteta simpla si usoara de prajitura cu mere in aluat Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza. Am folosit 3 mere potrivite si 1 gutuie....
Hrean la borcan
Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba. Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata de coaja, apoi se spala din nou. Se scurg, se lasa sa se zvante putin, apoi se dau pe razatoarea cu...
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga cele 2 lg de apa rece si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza si se adauga si coaja rasa de...
Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot
Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3 linguri ulei la incins si se adauga apoi carnea. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se...
Fursecuri Bulgari de zapada
Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de...
Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa
Cum se prepara Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...
Fursecuri crocante cu unt de arahide
Intr-un bol se mixeaza bine untul de arahide si untul moale, la temperatura camerei. Se adauga apoi oul, zaharul brun, lapele si esenta de vanilie. Se mizeaza in continuare pana se obtine o compozitie cremoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga...
Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone
Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia. Oul si albusul se bat bine si se toarna peste...
Focaccia cu sunca si cascaval
Intr-un vas se pune faina iar pe margine se presara sarea. Se face in mijloc o gropita si se zdrobeste drojdia. Se presara zaharul apoi se toarna cca 100 ml apa calduta. Se amesteca usor doar in mijloc, unde se afla drojdia si se lasa 5 minute sa se activeze. Se toarna uleiul si se amesteca...
Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Se curata varza de frunzele de deasupra care nu sunt frumoase, se spala apoi se taie fideluta. Se freaca cu 2-3 lg sare sa se inmoaie putin. Se lasa deoparte intr-un bol . Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit intr-o cratita incapatoare. Se adauga pasta de ardei...
Tort cu doua creme si fructe
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se bat bine pana se obine o spuma tare ca de bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de...
Sarmale cu varza dulce la slow cooker Crock-Pot
Varza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit pana ce se inmoaie frunzele. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se ia frunza cu frunza si se...
Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara
Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa sa se activeze drojdia. In restul de lapte se pune untul sa se topeasca si zaharul. Cand s-a activat...