Salvasem de pe net aceasta reteta si azi am executat-o. Nu e cine stie ce mare tam tam :)), dar a iesit o bunatate, mai ales ca este servita cu inghetata homemade.
Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete mici. Se pune zaharul si amidonul si se amesteca bine. Se lasa deoparte.
Painea se taie cubulete. Inr-un bol se amesteca ouale cu laptele, vanilia si scortisoara. Se bat bine apoi se pune painea. Se amesteca pana absoarbe painea tot lichidul.
Se ia un vas rotund de yena, se unge bine cu unt si se pune painea. Se niveleaza bine, apoi se pun deasupra merele.
Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute.
Se scoate din cuptor si asa fierbinte se portioneaza, se aseaza pe farfurii iar deasupra se pune cate 1-2 cupe de inghetata de banane. Yummmyyy!
Pofta buna!
1
Diametrul vasului folosit are cca 18 cm. La cantiatea data se poate folosi un vas putin mai larg.
2
Se poate servi cu orice fel de inghetata, important e sa fie cu inghetata.