Cand au gustat din ea prima data, ai mei au cam srambat din nas ca nu le place. Mi-am zis in gand: "Yes, in sfarsit pot sa mananc si eu sa ma satur!" :D Haha, credeti ca a durat mult? Nici vorba! Si intotdeauna cand e pe terminate, atunci e cea mai buna! :))
Pt. blat:
Pt.umplutura:
Pt. decor:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor pana la incorporare.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed. Se ruleaza cu grija si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Pana se raceste blatul se prepara crema. Intr-un bol se pune branza, zaharul pudra vanilat si untul de arahide. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. La final se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si consistenta (sa nu curga).
Cand s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge cu crema si se ruleaza apoi strans, dezlipind cu grija si hartia de copt.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la topit. Dupa ce s-a omogenizat continutul, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se unge rulada petoata suprafata. Deasupra se presara arahide macinate mai grosier.
Pofta buna!
1
In crema, cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.
2
Pentru contrast, in blat se poate pune cacao.