Spirale cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 3447 vizualizari

 

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu!

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • apa cat cuprinde

Pt.umplutura:

  • 150 g sunca
  • masline negre fara samburi
  • ardei rosu
  • 200 g cascaval
  • 4-5 lg ketchup de casa
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu sunca si cascaval:

Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se punedeoparte la loc caldut sa dospeasca.

Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup apoi se aseaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans apoi se taie bucati la o disana de cca 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se aseaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa cca 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi orice doriti sau aveti la indemana.

2

Din aceste cantitati au iesit 22 de spirale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:26

Grozave! Eu mai fac asa cu branza sarata si cascaval! Ne plac tare mult!

simona72 1

19.10.2016, 12:57

Ne plac si noua tare mult la micul dejun!

Ancutsa 1

20.10.2016, 14:53

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi natur