Spirale cu sunca si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 3650 vizualizari

 

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu!

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • apa cat cuprinde

Pt.umplutura:

  • 150 g sunca
  • masline negre fara samburi
  • ardei rosu
  • 200 g cascaval
  • 4-5 lg ketchup de casa
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu sunca si cascaval:

Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se punedeoparte la loc caldut sa dospeasca.

Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup apoi se aseaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans apoi se taie bucati la o disana de cca 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se aseaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa cca 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi orice doriti sau aveti la indemana.

2

Din aceste cantitati au iesit 22 de spirale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

18.10.2016, 22:26

Grozave! Eu mai fac asa cu branza sarata si cascaval! Ne plac tare mult!

simona72 1

19.10.2016, 12:57

Ne plac si noua tare mult la micul dejun!

Ancutsa 1

20.10.2016, 14:53

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baghete impanate