Cum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare.
Legumele se curata si se...
Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.
Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine...
Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.
Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare.
Intre timp, se curata...
Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C.
Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar granulele de zahar. Se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza usor. Se toarna si laptele, se...
Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana...
Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc.
Gogosari se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri....
Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins.
Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt.
Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se...
Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu...
Bananele se curata de coaja si se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite. Se adauga zaharul si untul topit si se amesteca bine. Se pune si esenta de vanilie si praful de sare.
La final, se adauga faina si cacaua si se omogenizeaza bine.
Se unge cu unt o tava cu dimensiunea de 21x24 cm si...
Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute.
Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele...
Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de...
Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.
Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se...
Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.
Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.
Intr-o oala de...
Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs.
Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte) si se pune peste ceapa. La fel se taie ardeiul si maslinele, marunt, apoi se amesteca toate la un...
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.
Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.
Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic.
Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se...
Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.
Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se...
Se curata afinele de codite si frunzulite folosind manusi de menaj (chirurgicale) daca nu vrem sa ne patam pe maini.
Se umple un lighean incapator cu apa iar afinele se pun intr-o strecuratoare care se scufunda in apa din lighean de 2-3 ori. Se repeta operatiunea de 2 ori apoi se lasa a...
Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se...
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga...
Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete.
Afinele se curata de codite si frunzulite daca este cazul, se spala si se lasa sa se scurga. Coacazele se curata si se...
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.
Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma.
Separat, se...
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna...
Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.
Umplutura: Branza, smantana, zaharul,...
Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand, daca mai este nevoie, apa sau faina. Se adauga si uleiul in timp ce se framanta si cand se...
Se taie chiflele in cubulete mici.
Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se omogenizeaza bine, chiflele absorb bine lichidul.
Se ia un vas de yena rotund si se unge bine cu...
Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.
Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala, din cand in cand.
Se scoate oala de...
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.
Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in fir subtire, in timp ce se mixeaza, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu...
Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.
Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se...
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.
Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca...
Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga si putina sare. Legumele se curata si se...
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos
Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt. Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine...
Zacusca cu ciuperci
Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba in continuare. Intre timp, se curata...
Desert prajitura cu prune si nuci
Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar granulele de zahar. Se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza usor. Se toarna si laptele, se...
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate
Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana...
Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger
Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine sticloasa se ia de pe foc. Gogosari se spala, se urata de cotor si seminte si se taie fasii subtiri....
Zacusca sarbeasca la tigaie
Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se...
Desert gem de zmeura
Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu...
Desert brownie cu banane si unt de arahide
Bananele se curata de coaja si se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite. Se adauga zaharul si untul topit si se amesteca bine. Se pune si esenta de vanilie si praful de sare. La final, se adauga faina si cacaua si se omogenizeaza bine. Se unge cu unt o tava cu dimensiunea de 21x24 cm si...
Desert cheesecake Snickers
Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele...
Rulouri de vinete umplute cu ricotta
Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de...
Ciorba de vara cu dovlecel
Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se...
Desert gem de piersici cu pepene galben
Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi. Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg. Intr-o oala de...
Ciuperci umplute, la cuptor
Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte) si se pune peste ceapa. La fel se taie ardeiul si maslinele, marunt, apoi se amesteca toate la un...
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm. Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust. Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se...
Chifle din faina integrala
Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se...
Desert dulceata de afine
Se curata afinele de codite si frunzulite folosind manusi de menaj (chirurgicale) daca nu vrem sa ne patam pe maini. Se umple un lighean incapator cu apa iar afinele se pun intr-o strecuratoare care se scufunda in apa din lighean de 2-3 ori. Se repeta operatiunea de 2 ori apoi se lasa a...
Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone
Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se...
Lasagna din dovlecei si vinete
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga...
Desert dulceata de fructe de padure
Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de codite si frunzulite daca este cazul, se spala si se lasa sa se scurga. Coacazele se curata si se...
Mancare de legume cu orez
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin...
Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma. Separat, se...
Desert prajitura marmorata cu caise
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna...
Desert tarta cu branza si caise
Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora. Umplutura: Branza, smantana, zaharul,...
Paine din faina integrala si seminte
Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand, daca mai este nevoie, apa sau faina. Se adauga si uleiul in timp ce se framanta si cand se...
Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata
Se taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se omogenizeaza bine, chiflele absorb bine lichidul. Se ia un vas de yena rotund si se unge bine cu...
Gem de cirese
Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi. Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala, din cand in cand. Se scoate oala de...
Desert prajitura cu cirese si iaurt
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte. Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in fir subtire, in timp ce se mixeaza, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza. Faina se amesteca cu...
Desert budinca din chifle cu fructe de sezon
Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se...
Desert orez cu lapte si jeleu de cirese
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul. Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca...