Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

de mirela0911 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 11112 vizualizari

 

Pe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu, dulce-acrisor de la fructe, racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 3 lg sirop de mure
  • 3 lg sirop de zmeura
  • 200 g mure proaspete sau congelate
  • 250 ml apa + sirop mure dupa gust

Pentru decor:

  • mure si zmeura
  • putina ciocolata
  • frisca pt moatze
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure:

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.

Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.

Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. 

Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se incalzeste usor pana se dizolva granulele, apoi se toarna peste iaurt. Se amesteca bine. Se imparte in doua parti egale.

Intr-o parte se pune siropul de mure si murele. Se amesteca bine si se lasa deoparte. In cealalta parte se pune siropul de zmeura. Se omogenizeaza bine.

Se ia cate un piscot si se introduce rapid in suc si se asaza in tava unul langa celalalt. Se toarna iaurtul cu mure, se niveleaza, apoi se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider si se toarna iaurtul de zmeura. Deasupra se asaza un alt rand de piscoturi fara a le mai insiropa. Se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tava din frigider, se pune desertul pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza cu moatze de frisca (smantana pentru frisca mixata cu zahar pudra), se pun mure si zmeura din loc in loc si se stropeste cu putina ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca desertul sa fie ma inalt, folositi o tava mai mica.

2

Se pot folosi si alte fructe.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica