Cat de sarbeasca e, nu stiu, gasisem reteta intr-o revista si am incercat-o. Este tare buna chiar daca e putin altfel decat zacusca ce o fac in mod obisnuit!
Se poate pregati si iarna daca vrei sa savurezi o zacusca proaspat facuta, se prepara rapid si nu este nevoie de multe ingrediente cantitativ.
Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt.
Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins.
Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt.
Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se taie cubulete sau se zdrobesc cu furculita. Se pun peste vinete in tigaie si se amesteca. Se adauga putina sare si se amesteca.
Ardeiul kapia se spala, se curata de seminte si se taie betigase subtiri. Se pun peste amestecul din tigaie si se amesteca. Se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Spre final se adauga si cuisoarele. Se mai lasa cateva minute dupa care se stinge focul.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!
1
Ardeiul kapia se poate inlocui cu gogosari.
2
Daca nu va plac cuisoarele, se poate renunta la ele, desi acestea ii da un gust deosebit.