Pentru ca tot e vremea lor, am pregatit o mancare cu tot felul de legume in care am adaugat si putin orez pentru a fi mai satioasa. Rezultatul: o explozie de culoare si vitamine! Si este si de post!
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.
Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari. Se pun peste morcovi si se adauga putina sare. Se amesteca din cand in cand, pana ce dovleceii lasa putina apa.
Fasolea pastai se curata, se spala si se rupe in bucati mai mici. Se pune peste restul de legume si se amesteca. La fel se procedeaza cu ardeii care se taie in cubulete mici. Daca este nevoie, se adauga cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba toate la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Rosiile se oparesc 3-4 secunde, se decojesc apoi se taie in cubulete. Se pun peste legume si se lasa sa fiarba in continuare.
Orezul se spala in mai multe ape asi se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se lasa deoparte.
Vinata se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete.
Se toarna peste legume si bulionul (sau sucul de rosii), se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cuburile de vinete. Se mai lasa la fiert inca 10 minute apoi se adauga orezul. Se omogenizeaza totul apoi se ia de pe foc. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si frunze de telina.
Se serveste calda si este perfecta pentru o zi de post!
1
Puteti adauga orice legume preferati!