Pentru acest tort m-am inspirat de la prajitura Corinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-felii-cu-gris-in-lapte-nuca-de-cocos-si-ciocolata-83874.html, doar ca eu am ales sa o fac sub forma de tort si am adaugat in plus si cateva visine. A iesit un deliciu total!
Multumesc Cori pentru inspiratie! :-*
Pt. crema de gris cu cocos:
Pt. crema de ciocolata:
Mai avem nevoie de:
Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.
Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se pune oala pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca bine apoi se toarna peste piscoturi. Se niveleaza si se pun deasupra visinele fara samburi.
Crema de ciocolata: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga amidonul, se dizolva bine apoi se pune pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. La final, se adauga ciocolata amaruie si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema de gris si visine, se niveleaza si se da la rece pentru cel putin 1 ora.
Se indeparteaza folia alimentara, se transfera pe un platou si se decoreaza cu nuca de cocos. Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca doriti, puteti insiropa usor piscoturile.
2
Eu am turnat crema de gris fierbinte pentru a se inmuia piscoturile.