Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici.
Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Rosiile se oparesc timp de cateva secunde, apoi se curata de piele si se taie cubulete.
Intr-o cratita,...
Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte.
Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si uleiul. Se mixeaza in continuare. La final, se adauga...
Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare.
Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie...
Se spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu foarte tare. Se adauga ciresele si lichiorul si se omogenizeaza bine.
Se toarna amestecul...
Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit.
Intr-un vas ,se pune faina, sarea, zaharul si ouale. Restul de lapte impreuna cu apa si untul se pun pe foc pana se incalzesc usor. Se toarna...
Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina...
Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se...
Se spala salata si se pune sa se scurga, apoi se rupe in fasii.
Fasolea si porumbul se pun in strecuratoare sa se scurga de apa.
Ceapa se curata, se spala si se taie julien.
Rosiile se spala si se taie cubulete. La fel se taie si ardeiul gras rosu si verde.
Intr-un bol, se pun toate...
Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie.
Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste...
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in doua reprize, peste albusuri. Se...
Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze.
Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut,...
Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte in 3 parti egale si se lasa deoparte.
Pe masa de lucru, se pune restul de faina (1 pahar si jumatate), se adauga sarea si galbenusurile. Se amesteca usor cu degetele si se...
Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii.
Se spala funzele de salata si se lasa sa se usuce.
Rosiile, ardeii si castravetii se spala si se taie in functie de preferinta. Eu le-am taiat...
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili si tapetata cu...
Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:
Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti.
Pulpele se spala si se lasa sa...
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.
Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se pregatesc legumele. Castravetii se curata de coaja si se taie rondele, apoi in doua jumatati. Rosiile se spala s se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Ceapa rosie se taie julienne.
Pastele se...
Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se...
Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de vanilie, uleiul se toarna ca la maioneza, mixand usor, apoi la final, faina amestecata cu praful de copt,...
Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care s-a pus uleiul aromat cu busuioc. Se presara putina sare peste carne si se lasa la calit, pana se...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca din nou apoi se pune si faina, atat cat sa obtinem un aluat care se poate modela.
Se...
Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa.
Intr-un vas mai larg, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale. Se mai condimenteaza dupa gust daca este cazul. Se rastoarna...
Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30...
Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa...
Se fierb ouale tare si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie bucatele mai mici. Ceapa se taie marunt.
Avocado se spala, se taie in doua, iar cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul. Se pune intr-o farfurie, se stropeste cu zeama de lamaie si se piseaza bine cu o...
Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu...
Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
In acest timp,...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri amestecand usor. Ingredientele uscate se amesteca separat, apoi se toarna in 2 reprize peste spuma si se...
Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza.
Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana, Green Sugar si galbenusurile. Se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele. Se...
Fasole pastai scazuta cu carnati
Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Rosiile se oparesc timp de cateva secunde, apoi se curata de piele si se taie cubulete. Intr-o cratita,...
Desert prajitura pufoasa cu visine
Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga coaja de lamaie si uleiul. Se mixeaza in continuare. La final, se adauga...
Desert tort cu fructe de sezon
Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie...
Desert inghetata de cirese
Se spala bine ciresele si se scot samburii. Se dau prin blender, dar nu foarte mult, sa ramana si bucatele. Frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana incepe sa se intareasca, dar nu foarte tare. Se adauga ciresele si lichiorul si se omogenizeaza bine. Se toarna amestecul...
Chifle cu mac
Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea, zaharul si ouale. Restul de lapte impreuna cu apa si untul se pun pe foc pana se incalzesc usor. Se toarna...
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone
Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la...
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina...
Painici umplute
Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se...
Salata mexicana pe pat de salata verde
Se spala salata si se pune sa se scurga, apoi se rupe in fasii. Fasolea si porumbul se pun in strecuratoare sa se scurga de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Rosiile se spala si se taie cubulete. La fel se taie si ardeiul gras rosu si verde. Intr-un bol, se pun toate...
Desert prajitura Negresa
Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie. Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste...
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in doua reprize, peste albusuri. Se...
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut,...
Desert cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Aluatul: Intr-un vas, se amesteca untul la temperatura camerei cu faina pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte in 3 parti egale si se lasa deoparte. Pe masa de lucru, se pune restul de faina (1 pahar si jumatate), se adauga sarea si galbenusurile. Se amesteca usor cu degetele si se...
Salata de cruditati cu carne de pui
Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se usuce. Rosiile, ardeii si castravetii se spala si se taie in functie de preferinta. Eu le-am taiat...
Desert tort cu mascarpone si capsuni
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili si tapetata cu...
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios: Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa...
Desert cheesecake Tiramisu reteta
Tiramisu reţetă originală Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,...
Salata cu paste si legume
Se pun pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se pregatesc legumele. Castravetii se curata de coaja si se taie rondele, apoi in doua jumatati. Rosiile se spala s se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cubulete mici. Ceapa rosie se taie julienne. Pastele se...
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare
Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea, oul batut, uleiul si maiaua crescuta. In craticioara in care a fost maiaua, se pune apa sa se...
Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb
Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de vanilie, uleiul se toarna ca la maioneza, mixand usor, apoi la final, faina amestecata cu praful de copt,...
Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc
Se pun pastele la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se pregateste sosul. Se spala carnea, se taie bucatele mai mici si se pun la calit, in tigaia in care s-a pus uleiul aromat cu busuioc. Se presara putina sare peste carne si se lasa la calit, pana se...
Desert Reteta de preparare a papanasilor cu iaurt si sirop de afine
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol, se amesteca bine branza cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se omogenizeaza bine apoi se adauga grisul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca din nou apoi se pune si faina, atat cat sa obtinem un aluat care se poate modela. Se...
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Se fierb pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-un vas mai larg, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale. Se mai condimenteaza dupa gust daca este cazul. Se rastoarna...
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie
Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30...
Aperitiv tarta cu branza si legume
Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se pune oul si apa. Se framanta un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa...
Salata de oua cu avocado
Se fierb ouale tare si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie bucatele mai mici. Ceapa se taie marunt. Avocado se spala, se taie in doua, iar cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul. Se pune intr-o farfurie, se stropeste cu zeama de lamaie si se piseaza bine cu o...
Desert la pahar
Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu...
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie
Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. In acest timp,...
Desert tort cu mascarpone, mure si banane
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si green sugar, adaugat pe rand. Galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste albusuri amestecand usor. Ingredientele uscate se amesteca separat, apoi se toarna in 2 reprize peste spuma si se...
Paste cu branza dulce si stafide la cuptor
Se pun pastele fainoase la fiert, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat timp acestea se fierb, ne ocupam de branza. Se amesteca intr-un bol, branza impreuna cu smantana, Green Sugar si galbenusurile. Se omogenizeaza bine. Se adauga coaja rasa de lamaie si stafidele. Se...