Lasagna din dovlecei si vinete

de mirela0911 in Pui, 6 Aug 2017 | 5835 vizualizari

 

Avand cativa dovlecei si vinete in frigider, am hotarat sa fac lasagna dar folosind in locul foilor aceste legume. Mi-am zis ca voi ajunge sa o mananc singura, dar mare mi-a fost mirarea sa constat ca au mancat si copiii. 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc dovlecel
  • 1 buc vanata
  • sare, piper mozaic
  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 5 lg ulei
  • patrunjel verde tocat
  • 200 ml bulion
  • 200 g cascaval Delaco
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna din dovlecei si vinete:

Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat, iar la final bulionul. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este facuta.

Dovlecelul si vanata se spala bine, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in felii subtiri de cca 3-4 mm grosime. Se asaza intr-un vas de yena rondelele de dovlecel, una langa alta si se sareaza si pipereaza. Jumatate din cantitatea de carne se pune peste dovlecei, se niveleaza apoi se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici. 

Peste acest strat se aranjeaza feliile de vanata, una langa alta si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna restul de carne cu sos, cascaval ras iar la final se pune un alt strat de dovlecei. Se presara deasupra sare si piper si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa cca 30 de minute se scoate tava din cuptor si se presara deasupra restul de cascaval. Se da din nou la cuptor si se mai lasa pana se rumeneste frumos cascavalul. Chiar daca legumele au lasat putin mai mult sos (care a fost delicios) a fost delicioasa lasagna din legume.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu mult sos, se poate presara inainte sare peste rondelele de dovlecel si vinete si puse la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna din dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu piept de pui