Lasagna din dovlecei si vinete

de mirela0911 in Pui, 6 Aug 2017 | 5338 vizualizari

 

Avand cativa dovlecei si vinete in frigider, am hotarat sa fac lasagna dar folosind in locul foilor aceste legume. Mi-am zis ca voi ajunge sa o mananc singura, dar mare mi-a fost mirarea sa constat ca au mancat si copiii. 

 

INGREDIENTE

  • 1 buc dovlecel
  • 1 buc vanata
  • sare, piper mozaic
  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 5 lg ulei
  • patrunjel verde tocat
  • 200 ml bulion
  • 200 g cascaval Delaco
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna din dovlecei si vinete:

Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat, iar la final bulionul. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este facuta.

Dovlecelul si vanata se spala bine, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in felii subtiri de cca 3-4 mm grosime. Se asaza intr-un vas de yena rondelele de dovlecel, una langa alta si se sareaza si pipereaza. Jumatate din cantitatea de carne se pune peste dovlecei, se niveleaza apoi se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici. 

Peste acest strat se aranjeaza feliile de vanata, una langa alta si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna restul de carne cu sos, cascaval ras iar la final se pune un alt strat de dovlecei. Se presara deasupra sare si piper si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa cca 30 de minute se scoate tava din cuptor si se presara deasupra restul de cascaval. Se da din nou la cuptor si se mai lasa pana se rumeneste frumos cascavalul. Chiar daca legumele au lasat putin mai mult sos (care a fost delicios) a fost delicioasa lasagna din legume.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu mult sos, se poate presara inainte sare peste rondelele de dovlecel si vinete si puse la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna din dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute