Desert gem de piersici cu pepene galben

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 10 Aug 2017 | 5518 vizualizari

 

De curand am vazut reteta Oanei, https://www.bucataras.ro/retete/desert-gem-de-caise-si-piersici-83666.html, si imi imaginam cat de aromat poate fi gemul. Aveam niste piersici, iar pepenele galben nu lipseste din frigider, asa ca m-am gandit sa le combin .... ce a iesit? Un gem aromat si parfumat ... :X  Am servit imediat pe biscuiti! Un deliciu! 
Multumesc Oana pentru inspiratie! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g piersici
  • 1 kg pepene galben dulce si aromat
  • 500 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de piersici cu pepene galben:

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.

Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.

Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se asaza alternativ fructele si zaharul. Se lasa deoparte in jur de 2 ore pentru a-si lasa zeama. Se mai amesteca din cand in cand.

Se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba si se topeste tot zaharul, amestecand in oala. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se spumeaza cand este nevoie. Se amesteca in oala, din cand in cand.

Pentru ca a lasat foarte multa zeama, am preferat sa dau fructele prin blender dupa ce s-a racit putin gemul, apoi am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote. Se face testul cu picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie, este gata.

Intre timp, borcanele se spala si se sterilizeaza, apoi se toarna gemul in borcane, se capacesc bine si se pun in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de razele soarelui.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot lasa fructele intregi (adica taiate cubulete), eu am preferat sa le dau la blender.

2

Pepenele fiind foarte aromat, nu am adaugat nici un fel de mirodenie!

3

Din aceasta cantitate, mi-au iesit 4 borcanele de 280-300 g!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de piersici cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze negre