Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus. Se pune coaja rasa de lamaie si portocale, esenta de...
Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora.
Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana...
Blat: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine...
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se strecoară, se clătesc sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine.
Pieptul de pui se spală bine, se șterge cu prosoape de hârtie și se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul și când se...
Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat...
Se fierb pastele în apa clocotită cu sare. Când sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet de apa rece și se lasă să se scurgă.
Dovlecelul se curăță de coajă și de semințe apoi se taie feliuțe. Se pune la călit în uleiul încins și se amestecă din...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se adauga coaja de lamaie, stafidele si merele curatate si taiate cubulete mici....
Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se...
Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat...
Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se pun toate peste amestecul de oua si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...
Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici.
Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa d-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa...
Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste crema de oua si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza. ...
Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute...
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta pe masa de lucru pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda...
Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte.
Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și...
Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt.
Se intinde aluatul de foetaj si se taie patratele, astfel incat sa se poata imbraca formele de briose. Se ia...
Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual...
Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu faca cocoloase si pana se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca...
Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa...
Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se...
Se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga putina sare pentru a se inmuia varza si se amesteca din cand in cand.
Rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici. Se toarna peste varza, se amesteca si se mai calesc impreuna cateva minute. Se...
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul pudra, praful de sare si praful de copt. Se taie untul rece bucatele mici, se bate oul bine si se toarna peste faina. Se amesteca toate ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se da la rece pentru...
Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte.
Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si...
Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu ajutorul unei palete. La fel se procedeza si cu faina, pana se omogenizeaza compozitia pentru blat. Se...
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga....
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se...
Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se...
Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei...
Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca.
Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in...
Cake Pops cu branza pufoasa Delaco
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus. Se pune coaja rasa de lamaie si portocale, esenta de...
Briose cu crema de ciocolata
Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora. Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana...
Desert tort Bounty
Blat: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine...
Penne în sos de roșii, cu piept de pui și brânză
Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se strecoară, se clătesc sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine. Pieptul de pui se spală bine, se șterge cu prosoape de hârtie și se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul și când se...
Placinta cu branza si visine
Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat...
Fusilli cu legume și chilli
Se fierb pastele în apa clocotită cu sare. Când sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet de apa rece și se lasă să se scurgă. Dovlecelul se curăță de coajă și de semințe apoi se taie feliuțe. Se pune la călit în uleiul încins și se amestecă din...
Paste cu branza, mere si stafide
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se adauga coaja de lamaie, stafidele si merele curatate si taiate cubulete mici....
Prajitura cu piscoturi si crema de lime
Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se mixeaza usor pana se omogenizeaza. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se...
Desert placinta cu gem de gutui
Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat...
Chec aperitiv
Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se pun toate peste amestecul de oua si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...
Mancare de fasole pastai
Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa d-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa...
Kinder - Felie de lapte
Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste crema de oua si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza. ...
Chiftelute in sos de rosii cu legume
Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute...
Tarta cu pere si aluat sfaramicios
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta pe masa de lucru pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda...
Gogosari in sos de rosii
Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte. Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și...
Cosulete cu branza, sunca si masline
Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se intinde aluatul de foetaj si se taie patratele, astfel incat sa se poata imbraca formele de briose. Se ia...
Foietaj cu gem de gutui
Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual...
Minieclere cu crema caramel
Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu faca cocoloase si pana se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca...
Gomboti cu prune
Se spala bine prunele si se curata de samburi. Daca prunele sunt mari se pot rupe in doua. Intr-o oala se pune la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa dea in clocot, se face focul mic si se pune scortisoara. Se pun prunele si se oparesc timp de 2 minute. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa...
Prajitura cu pere
Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime
Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se...
Varza dulce cu rosii si carnati la cuptor
Se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga putina sare pentru a se inmuia varza si se amesteca din cand in cand. Rosiile se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici. Se toarna peste varza, se amesteca si se mai calesc impreuna cateva minute. Se...
Tarta cu prune si iaurt
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul pudra, praful de sare si praful de copt. Se taie untul rece bucatele mici, se bate oul bine si se toarna peste faina. Se amesteca toate ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se da la rece pentru...
Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor
Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si...
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane
Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu ajutorul unei palete. La fel se procedeza si cu faina, pana se omogenizeaza compozitia pentru blat. Se...
Dovlecei cu legume la cuptor
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga....
Prajitura Snickers
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se...
Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti
Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se...
Rulada cu telemea si cascavea
Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei...
Pachetele cu urda si stafide
Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in...