Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

de mirela0911 in Prajituri, 17 Sep 2015 | 24149 vizualizari

 

Ma intreaba fiu-meu: "Mami, cum se numeste prajitura asta?" De ce? zic eu. :D "Sa mai faci din asta, ca asa-i de bunaaaa!" :X Bineinteles ca o sa mai fac! N-am incotro! :P

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • zeama de lamaie.

Pt. crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 lg faina
  • un pachet unt
  • coaja rasa de la un lime
  • zeama de la 2 lime-uri
  • gem de gutui
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime:

Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se imparte in 4 bucati egale. Se intinde in foaie subtire si se coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de cca 20x30 cm, aproximativ 10-12 minute. 

Crema: Se pune intr-o craticioara faina, se toarna laptele amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase, iar la final zaharul. Se pune cratita pe foc potrivit si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Se storc cele 2 lime-uri iar de la una se rade coaja pe razatoarea cu gauri mici. Se toarna zeama si coaja peste crema si se amesteca.

Se ia o foaie, se unge cu jumatate de crema, se pune a doua foaie, se unge cu gem de gutui, se pune a treia foaie, se unge cu restul de crema iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa usor pentru a se prinde bine foile de crema si se acopera cu o folie alimentara. Se da la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se presara deasupra zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de lime se poate folosi lamaie, sau orice alta aroma preferati.

2

La fel si gemul, se poate folosi de care aveti, cu conditia sa fie putin mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare indrăgostite