Ma intreaba fiu-meu: "Mami, cum se numeste prajitura asta?" De ce? zic eu. :D "Sa mai faci din asta, ca asa-i de bunaaaa!" :X Bineinteles ca o sa mai fac! N-am incotro! :P
Pt. foi:
Pt. crema:
Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se imparte in 4 bucati egale. Se intinde in foaie subtire si se coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de cca 20x30 cm, aproximativ 10-12 minute.
Crema: Se pune intr-o craticioara faina, se toarna laptele amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase, iar la final zaharul. Se pune cratita pe foc potrivit si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Se storc cele 2 lime-uri iar de la una se rade coaja pe razatoarea cu gauri mici. Se toarna zeama si coaja peste crema si se amesteca.
Se ia o foaie, se unge cu jumatate de crema, se pune a doua foaie, se unge cu gem de gutui, se pune a treia foaie, se unge cu restul de crema iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa usor pentru a se prinde bine foile de crema si se acopera cu o folie alimentara. Se da la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se presara deasupra zahar pudra, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
In loc de lime se poate folosi lamaie, sau orice alta aroma preferati.
2
La fel si gemul, se poate folosi de care aveti, cu conditia sa fie putin mai gros.