Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2015 | 10022 vizualizari

 

Un pranz rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 lg ulei
  • 300g ciuperci champignon
  • 50 g sunca presata
  • 1 ardei kapia
  • 200 g smantana
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • 150g cascaval Delaco De Familie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor:

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si ardeiul taiat bastonase micute. Se calesc toate cca 5 minute, apoi se dau deoparte.

Smantana se amesteca cu sarea, piperul si boiaua, se adauga patrunjelul verde tocat marunt, se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de ciuperci si sunca, iar la final cartofii. Se amesteca cu grija, mai mult prin rasturnare apoi se transfera totul intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un rand de cascaval dat pe razatoarea mica. Se da din nou la cuptor si se lasa pana prinde o culoare frumoasa deasupra.

Se serveste ca atare sau ca garnitura alaturi de o friptura!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa smantana daca preferati sa fie mai cremosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval