Piersicile se spala bine de puf, una o taiem cubulete, iar celelalte doua se taie felii subtiri.
Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga uleiul si laptele alternativ, cate putin,...
Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana devine sticloasa, avand grija sa nu se arda. Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana se...
Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu.
Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale....
Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine.
Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu folie alimentara in...
Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza mica pana la omogenizare, apoi faina si bicarbonatul stins in putin lapte caldut. Se mixeaza pana se...
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa.
Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga...
Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca....
Se pune intr-o craticioara cca 50 ml lapte si se incalzeste usor. Se adauga o lg faina, 1 lgt zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.
Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea, ouale batute, uleiul, untul topit si racit, coaja rasa de portocale si maiaua. Restul...
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.
Dupa...
Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se...
Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa.
Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune...
Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit...
Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o.
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se...
Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne.
Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu...
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand...
Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata.
Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si...
Se curata visinele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama.
Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana ce obtinem o crema albicioasa. Se toarna alternativ uleiul si laptele, amestecand continuu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna...
Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune...
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior ,...
Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute.
Se intinde...
Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la...
Visinele se spala si se scot samburii. Banana se curata si se taie rondele.
Se pune in blender laptele apoi bucatile de banana, visinele, ciocolata si menta si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Se toarna intr-un pahar, se orneaza cu menta si se serveste.
Pofta buna!
Blatul : Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri omogenizand. Se adauga coaja de lamaie iar la final se pune in doua reprize faina amestecata cu cacaua....
Intr-un bol se mixează bine ouăle cu praful de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă brânza și se omogenizeaza. Se pune coaja rasă de portocale și iaurtul. Se mixeaza apoi se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt, iar la final se adaugă laptele cat să iasă o...
Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine.
Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine.
Se bat...
Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga.
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize,...
Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru ornat.
Se amesteca iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la hidratat dupa care se...
Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se omogenizeaza, apoi se pun galbenusurile. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu miscari usoare pana la...
Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de lamaie. Se framanta un aluat omogen. Se lasa la rece pentru 30 de minute.
Crema: Galbenusurile...
Prajitura cu piersici si migdale
Piersicile se spala bine de puf, una o taiem cubulete, iar celelalte doua se taie felii subtiri. Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga uleiul si laptele alternativ, cate putin,...
Carne de porc in sos de ceapa
Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana devine sticloasa, avand grija sa nu se arda. Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana se...
Prajitura cu prune
Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu. Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale....
Cheesecake la rece
Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu folie alimentara in...
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400
Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza mica pana la omogenizare, apoi faina si bicarbonatul stins in putin lapte caldut. Se mixeaza pana se...
Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Kaizerul se taie fasiute subtiri, la fel si ardeiul gras. Se pune kaizerul la calit intr-o tigaie cu cele 3 lg ulei, se lasa sa se rumeneasca apoi se adauga...
Paste cu dovlecei si ciuperci
Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile. Se presara putina sare si se lasa sa se caleasca....
Cozonac floare cu crema de ciocolata
Se pune intr-o craticioara cca 50 ml lapte si se incalzeste usor. Se adauga o lg faina, 1 lgt zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea, ouale batute, uleiul, untul topit si racit, coaja rasa de portocale si maiaua. Restul...
Salata de dovlecei cu maioneza
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand. Dupa...
Prajitura cu caise, visine si bezea
Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se...
Dovlecei umpluti, la cuptor
Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa. Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune...
Supa picanta cu dovlecel si ciuperci
Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit...
Prajitura cu crema de cocos si visine
Pentru inceput se spala si se curata visinele de samburi, se amesteca cu cele 2-3 lg zahar pana se topeste, apoi se pun la scurs de zeama care au lasat-o. Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine pana ce acesta se dizolva. Se...
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne. Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu...
Prajitura cu crema de ciocolata si visine
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand, mixand...
Dovlecei cu vinete la cuptor
Se spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca intr-un bol crema de iaurt cu smantana și ouale, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt si...
Prajitura cu visine si branza
Se curata visinele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana ce obtinem o crema albicioasa. Se toarna alternativ uleiul si laptele, amestecand continuu. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna...
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui
Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune...
Placinta cu telemea si ardei kapia
Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul, 1 lg de faina si drojdia maruntita. Se lasa sa creasca. Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, se face o adancitura in mijloc si se toarna uleiul si maiaua. Se incepe amestecarea dinspre interior spre exterior ,...
Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata
Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute. Se intinde...
Prajitura Rudy - cu urda si visine
Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la...
Milkshake cu visine
Visinele se spala si se scot samburii. Banana se curata si se taie rondele. Se pune in blender laptele apoi bucatile de banana, visinele, ciocolata si menta si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Se toarna intr-un pahar, se orneaza cu menta si se serveste. Pofta buna!
Prajitura cu crema mascarpone si zmeura
Blatul : Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri omogenizand. Se adauga coaja de lamaie iar la final se pune in doua reprize faina amestecata cu cacaua....
Pancakes cu brânză
Intr-un bol se mixează bine ouăle cu praful de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă brânza și se omogenizeaza. Se pune coaja rasă de portocale și iaurtul. Se mixeaza apoi se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt, iar la final se adaugă laptele cat să iasă o...
Ficatei de pui pane
Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine. Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine. Se bat...
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese
Ciresele se spala, se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare, apoi se pune uleiul, galbenusurile pe rand, coaja rasa de lamaie, iar la final faina in doua reprize,...
Tort cu piscoturi si fructe
Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru ornat. Se amesteca iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la hidratat dupa care se...
Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara
Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a...
Tort Fluture
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se omogenizeaza, apoi se pun galbenusurile. Faina se toarna in ploaie si se amesteca cu miscari usoare pana la...
Minitarte cu crema de vanilie si capsuni
Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de lamaie. Se framanta un aluat omogen. Se lasa la rece pentru 30 de minute. Crema: Galbenusurile...