Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

de mirela0911 in Prajituri, 9 Sep 2015 | 9501 vizualizari

 

Ma cam incurcau prin congelator niste albusuri si o punguta cu capsuni. M-am tot gandit ce sa fac din ele si intr-un final a iesit o prajitura tare buna, cu termen de valabilitate de 24 de ore! :))) Mai mult nu tine! :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 85 g nuca de cocos
  • 7 lg faina
  • 1 praf de copt

Jeleu de capsuni:

  • 300-350 g capsuni congelate
  • 100 g zahar
  • 2 lg amidon alimentar
  • 50-60 ml apa

Mai avem nevoie:

  • 2 foi de napolitane
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu ajutorul unei palete. La fel se procedeza si cu faina, pana se omogenizeaza compozitia pentru blat. Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie de copt, se toarna spuma, se niveleaza si se da la ciptor la 180 de grade pt cca 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Jeleul de capsuni: Se scot capsunile din congelator si se lasa sa se dezghete. Siropul pe care-l lasa se pune intr-o craticioara in timp ce capsunile se taie bucati mai mici, feliute. Se pun si acestea in cratita impreuna cu zaharul si se pun pe foc sa fiarba cateva minute. Amidonul se dizolva in lapte, se toarna peste capsuni amestecand repede sa nu faca cocoloase. Daca iese prea gros se mai poate adauga putina apa.

Se scoate blatul din tava impreuna cu hartie de copt. Se unge deasupra cu jumatate din jeleul de capsuni, apoi se lipeste foaia de napolitana. Se apasa putin pentru a face priza buna. Se aseaza prajitura pe o tava, dar pe partea cu napolitana. Se desprinde cu grija hartie de copt, se unge cu restul de jeleu si se pune cea de-a doua foaie de napolitana. 

Se pune ciocolata impreuna cu laptele pe foc pana se topeste bine si se omogenizeaza. Se unge foaia de deasupra cu liniute de ciocolata, dupa care se da la rece peste noapte sau pana se vor inmuia putin foile de napolitana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui jeleul de capsuni cu gem de care preferati.

2

Se poate da la rece si pentru 2-3 ore, acoperita cu o punga, se vor inmuia mai repede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitane