Prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2015 | 6628 vizualizari

 

Este o prajitura perfecta pentru cafeluta de dimineata, iar pentru cei care nu beau cafea, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt este minunata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pere
  • 50 g fulgi migdale
  • 1 lg zahar brun
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul iese putin mai gros, daca preferati altfel, adaugati mai putina faina si un pic mai mult lapte.

2

In loc de migdale se poate presara deasupra scortisoara macinata.

3

Tava folosita are dimensiunea de 25x38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere intregi si scortisoara