Este o prajitura perfecta pentru cafeluta de dimineata, iar pentru cei care nu beau cafea, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt este minunata!
Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Blatul iese putin mai gros, daca preferati altfel, adaugati mai putina faina si un pic mai mult lapte.
2
In loc de migdale se poate presara deasupra scortisoara macinata.
3
Tava folosita are dimensiunea de 25x38 cm.