Am avut niste pere foarte bune si aromate si am facut o tarta delicioasă, perfecta langa cafeaua de dimineata!
Pt. blat:
Pt. umplutura:
Pt. aluatul sfaramicios:
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta pe masa de lucru pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt.
Perele se spala bine, se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se aseaza in tava de tarta, peste aluat apoi deasupra se presara zaharul brun si scortisoara.
Aluatul sfaramicios: Faina si zaharul se amesteca, apoi se pune untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Se amesteca cu degetele pana aluatul devine sfaramicios. Se presara aluatul peste pere, iar deasupra fulgii de migdale.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa pana ce devine aurie. Se lasa la racit apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Merge foarte bine cu orice alte fructe: prune, piersici, caise,etc.