Un pranz usor si delicios! Ce poate fi mai bun?
Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala si se taie feliute. Se pun peste ceapa si se lasa la calit adaugand un praf de sare. Intre timp dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Vanata se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Gogosarul se taie la randul lui cum doriti. Toate se pun in cratita peste ceapa si ciuperci, se toarna apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde si se decojesc. Se taie cubulete mici si se pun in cratita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se mai lasa 5 minute sa fiarba apoi se ia de pe foc.
Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza jumatatile de dovleac, apoi se umplu cu compozitia de legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cca 15 minute. Se indeparteaza folia, se rade cascavalul deasupra si se mai da cateva minute la cuptor, apoi se serveste cu smantana.
Pofta buna!
1
Daca dovleacul este lasat la oparit mai mult, nu mai este nevoie sa se acopere tava cu folie.