Nu a iesit foarte aspectuoasa, dar a fost delicioasa! :X S-au certat prichindeii mei pt ultima bucata, s-a lasat chiar cu plansete, din partea celei mici, bineinteles! :D
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul pudra, praful de sare si praful de copt. Se taie untul rece bucatele mici, se bate oul bine si se toarna peste faina. Se amesteca toate ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se da la rece pentru cca o jumatate de ora.
Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie apoi in doua fiecare jumatate de pruna. Se pun intr-un vas, se presara zaharul brun si scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde intr-o foaie rotunda (ca si forma de copt) si putin mai mare, pentru a acoperi si marginile formei. Se aseaza cu grija foaia in tava tapetata bine cu unt si se inteapa aluatul cu o furculita, din loc in loc.
Se toarna peste aluat amestecul de prune si se aranjeaza frumos, ca sa fie peste tot.
In vasul in care au fost prunele se toarna iaurtul, se adauga zaharul si ouala batute. Se omogenizeaza bine apoi se toarna amestecul peste prune.
Se da tava la cuptor la 180 de grade timp de 1 ora, o ora si ceva. In momentul in care iaurtul s-a inchegat, tarta este facuta.
De preferat a se servi rece!
Pofta buna!
1
Iaurtul sa fie la temperatura camerei in momentul folosirii, altfel va dura mai mult statul in cuptor!
2
Scortisoara se poate adauga mai mult sau mai putin in functie de gusturi!
3
Daca cere aluatul, se pot adauga 1-2 linguri de apa rece!