Minieclere cu crema caramel

de mirela0911 in Prajituri, 27 Sep 2015 | 7795 vizualizari

 

Facusem o prajitura pentru cineva si cand am dus-o, alor mei li se scurgeau ochii dupa ea, asa ca a trebuit sa execut ceva rapid si bun. Au iesit delicioase, data viitoare trebuie sa fac mai multe.

 

INGREDIENTE

Pt. cojile de minieclere:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 3 oua

Pt. crema caramel:

  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 60 g faina
  • 200 ml frisca

Pt.ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu crema caramel:

Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu faca cocoloase si pana se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bastonase de 5 cm lungime, cu ajutorul unei pungi taiate la un capat. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 15-20 minute, apoi se face focul mai incet si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana prind culoare deasupra. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe lungime, dar nu de tot.

Crema: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul sa se topeasca. Dupa ce s-a caramelizat in intregime, se toarna 400 ml lapte, avand grija la aburi. Se lasa pe foc mic pana se topeste tot zaharul. Faina se amesteca cu restul de lapte si se toarna in fir subtire peste laptele din oala, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Cand se obtine consistenta unei budinci, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine apoi se omogenizeaza cu crema de caramel bine racita.

Cu ajutorul unui posh cu dui de forma dorita, se umple minieclerele, apoi se lipesc inapoi. Ciocolata se rupe bucati si se topeste impreuna cu laptele. Se lasa putin sa se raceasca dupa care se stropesc minieclerele cu firicele de ciocolata.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Ca si crema se poate folosi orice preferati/adorati.

2

Se pot forma coji de dimensiuni mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (32)

- Andreea - 1

29.09.2015, 15:20

Ce bune sunt !

mihaelar63 1

06.10.2015, 07:46

Sunt sigura ca au un gust delicios cu crema caramel .

Rahela Velicu 1

10.01.2017, 11:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos