Facusem o prajitura pentru cineva si cand am dus-o, alor mei li se scurgeau ochii dupa ea, asa ca a trebuit sa execut ceva rapid si bun. Au iesit delicioase, data viitoare trebuie sa fac mai multe.
Pt. cojile de minieclere:
Pt. crema caramel:
Pt.ornat:
Cojile: Intr-o craticioara se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si praful de sare. In momentul in care fierbe se adauga faina toata odata si cu un tel se amesteca energic astfel incat sa nu faca cocoloase si pana se desprinde de pe peretii vasului. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. In tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bastonase de 5 cm lungime, cu ajutorul unei pungi taiate la un capat. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 15-20 minute, apoi se face focul mai incet si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana prind culoare deasupra. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe lungime, dar nu de tot.
Crema: Intr-o oala cu fundul dublu se pune zaharul sa se topeasca. Dupa ce s-a caramelizat in intregime, se toarna 400 ml lapte, avand grija la aburi. Se lasa pe foc mic pana se topeste tot zaharul. Faina se amesteca cu restul de lapte si se toarna in fir subtire peste laptele din oala, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Cand se obtine consistenta unei budinci, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine apoi se omogenizeaza cu crema de caramel bine racita.
Cu ajutorul unui posh cu dui de forma dorita, se umple minieclerele, apoi se lipesc inapoi. Ciocolata se rupe bucati si se topeste impreuna cu laptele. Se lasa putin sa se raceasca dupa care se stropesc minieclerele cu firicele de ciocolata.
Se servesc cu mare pofta!
1
Ca si crema se poate folosi orice preferati/adorati.
2
Se pot forma coji de dimensiuni mai mari.