Cand a postat Corina aceasta prajitura, am avut "ghinionul" sa o vada si copiii mei. Atat mi-a trebuit pentru ca nu am mai scapat de gura lor. S-au luat de mana si au inceput sa sara si sa strige: "Vrem kinder - felie de lapte!". Asa ca ...... am facut aceasta prajitura si bineinteles cu ajutor din partea lor!
Mersi Corinutza pentru reteta! >:D
Pt. blat:
Pt. crema:
Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se toarna peste crema de oua si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin din compozitia de sus, amestecand usor cu o spatula pana se obtine o compozitie omogena.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute (se face testul cu scobitoarea). La fel se procedeaza cu cealalta jumatate de compozitiel. Se lasa sa se raceasca blaturile.
Crema: Se amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mierea de albine. Gelatina se pune la hidratat cu restul de 50 ml lapte, apoi se incalzeste putin pana ce aceasta se dizolva (dar sa nu fiarba). Se toarna peste laptele condensat si se amesteca. Frisca se bate spuma tare si se omogenizeaza cu laptele condensat. Se da crema la rece pentru o jumatate de ora. Se aseaza pe un platou una din foi si se acopera cu toata crema. Se niveleaza frumos iar deasupra se pune cea de-a doua foaie cu fata in jos, urmand ca ulterior hartia de copt sa se desprinda cu grija de pe blat.
Se da prajitura la rece pentru cel putin 3 ore, dupa care se portioneaza si se serveste. Este o prajitura atat de fina, se topeste in gura!
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii folosite este de 24x34 cm.