Paste cu branza, mere si stafide

de mirela0911 in Paste, 22 Oct 2015 | 3344 vizualizari

 

E un fel de vargabeles, doar ca am adauga si cateva mere. Au fost delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei lati
  • 400 g branza de vaci
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide
  • 4 mere
  • 2-3 linguri pesmet
  • unt pentru uns tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza, mere si stafide:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. 

Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale. Se adauga coaja de lamaie, stafidele si merele curatate si taiate cubulete mici. Se amesteca bine apoi se pun pastele peste branza. Se omogenizeaza bine.

Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna amestecul de paste in tava, se niveleaza si se presara deasupra peset. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 35-40 de minute. Se raceste dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In locul merelor se pot pune alte fructe pe care le preferati.

2

Se poate servi ca atare sau alaturi de gemul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza, mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

-Licurici- 1

23.10.2015, 08:41

Merisor 1

23.10.2015, 09:44

Yummmm, trebuie sa mai facem si noi din astea!

anca_rm 1

23.10.2015, 11:25

foarte bune si cred ca aromate

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mac&Cheese