Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste .
Se soteaza usor in ulei.
Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati .
Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta .
Puneti cartofii si gulia taiate cubulete.
Cand toate legumele sunt patrunse se introduc in zeama...
Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita .
Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele .
Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza.
Dupa o jumatate de ora se adauga legumele la fiert ....
Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata .
Eu am folosit paine neagra cu cartofi .
Feliile paine le-am taiat in patratele mici de 2/2 cm .
Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei ....
Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt .
Pieptul de pui se taie cuburi .
Sotati usor legumele in ulei . Sarati .
Adugati pieptul de pui si il lasati sa se inabuse cateva minute pana incepe sa se albeasca .
Adugati supa clara si mazarea...
Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] .
Ardeiul iute se taie rondele .
Legumele pregatite se pun la...
Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati .
Turnati deasupra trei litrii de apa si puneti la fiert .
Intre timp tocati pieptul de pui si ceapa cu...
Legumele se curata si se spala.
Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt.
Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in zeama ce fierbe .
Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul se taie cubulete.
Cartofii se taie...
Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert .
Legumele se curata , se spala .
Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei .
Taiati marunt ceapa ,usturoiul , morcovul si patrunjelul .
Se pun la fiert impreuna cu carnea de ied ....
Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert .
Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
Legumele pregatite se soteaza putin in ulei .
Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate...
Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut.
Morcovul se curata si se taie rotund .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici .
Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei...
Legumele se curata si se spala .
Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul .
Ceapa se toaca marunt .
Aceste legume se soteaza usor in ulei .Sarati.
Asta pentru a se patrunde mai repede si pentru a se scurta timpul de preparare ....
Conopida se curata, se spala si se desface buchetele.
Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu .
Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece .
Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si...
Legumele se curata si se spala.
Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi .
Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va imprumuta un gust bun intregii supe .
Turnati 2 l apa si sarati.
Dupa 15 minute cand...
Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .
Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza.
Caliti legumele in ulei . Cand acestea devin sticloase se toarna deasupra apa in care a fiert osul de porc .
Tot acum...
Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
Intre timp curatati legumele si cartofii .
Taiati morcovii rondele , ceapa si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete ....
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului .
Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati boiaua dulce si chilli .
Turnati deasupra 2 cani cu apa . Dati un clocot .
Blenduiti bine rosiile...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt .
Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta .
Caliti ceapa , morcovul si carnatul in ulei . Nu foarte mult , mai degraba le sotati .
Turnati...
Legumele se curata si se spala .
Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
Morcovul se taie rondele .
Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
In...
Pastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata.
Imi place ca bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm .
Ceapa rosie se taie marunt .
Usturoiul se feliaza fin .
Morcovii se taie rondele ....
Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore .
Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ]
Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole .
Fasolea se pune la fiert in apa...
Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Slaninuta se taie in feliute mici increstate.
Toate acestea se soteaza usor in ulei .
Turnati deasupra 2-3 l apa si fierbeti 15-20 minute pana morcovul se patrunde .
Dovlecelul se feliaza si se pune la fiert in ultimna le...
Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun.
Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele.
Cartofii si zucchini se taie cubulete.
Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei .
Sarati si turnati in oala 2-3 l apa .
Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice.
Cartofii noi se fierb rapid .
Dupa 10 minute se...
Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure .
Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "
Este foarte simplu , doar trebuie...
Legumele curatae se spala si se taie marunt.
Chorizo se taie rondele
Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie .
Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert sa se patrunda .
Tot acum puneti si orezul la fiert . Sarati usor .
Cand legumele sunt patrunse si...
Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin.
Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare.
Cat timp fierbe costita ,curatati si spalati legumele .
Ceapa se taie marunt. Radacinoasele se taie rondele.
Adugati la fiert radcinoasele...
Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date .
Ardeii se spala si se curata de seminte.
Pudrati ardeii pe interior cu faina alba.
Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi .
Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa...
Legumele curatate se taie marunt .
Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare .
Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .
Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija ....
Ceapa se curata si se taie marunt .
Caliti usor ceapa in ulei .
Se aduga carnea de curcan in bucata intreaga si mazarea .
Turnati deasupra 3l apa si fierbeti timp de 15 minute . Sarati .
La fiert se pune si foaia de dafin + mararul tocat marunt .
Adugati restul...
Legumele se curata si se spala.
Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.
Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput.
Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa,...
Ciorba cu gulie, iaurt si sorici
Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta . Puneti cartofii si gulia taiate cubulete. Cand toate legumele sunt patrunse se introduc in zeama...
Ciorba cu afumatura si pastai de fasole
Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza. Dupa o jumatate de ora se adauga legumele la fiert ....
Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365
Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat in patratele mici de 2/2 cm . Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei ....
Supa de mazare cu piept de pui si galuste
Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si il lasati sa se inabuse cateva minute pana incepe sa se albeasca . Adugati supa clara si mazarea...
Ciorba de praz cu afumatura si salata verde
Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] . Ardeiul iute se taie rondele . Legumele pregatite se pun la...
Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra
Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra trei litrii de apa si puneti la fiert . Intre timp tocati pieptul de pui si ceapa cu...
Supa simpla de cartofi cu smantana
Legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in zeama ce fierbe . Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul se taie cubulete. Cartofii se taie...
Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati marunt ceapa ,usturoiul , morcovul si patrunjelul . Se pun la fiert impreuna cu carnea de ied ....
Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana
Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele pregatite se soteaza putin in ulei . Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate...
Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata
Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici . Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei...
Supa de broccoli cu cartofi si smantana
Legumele se curata si se spala . Morcovul se taie bastonase mai scurte . De aceiasi marime se taie si ardeiul . Ceapa se toaca marunt . Aceste legume se soteaza usor in ulei .Sarati. Asta pentru a se patrunde mai repede si pentru a se scurta timpul de preparare ....
Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert si se clateste cu apa rece . Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul si...
Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt
Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate, de slanina afumata care va imprumuta un gust bun intregii supe . Turnati 2 l apa si sarati. Dupa 15 minute cand...
Supa cu os de porc, zucchini si smantana
Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. . Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in ulei . Cand acestea devin sticloase se toarna deasupra apa in care a fiert osul de porc . Tot acum...
Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon
Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda . Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert . Intre timp curatati legumele si cartofii . Taiati morcovii rondele , ceapa si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete ....
Ciorba de vara, de rosii cu galuste
Legumele se curata si se spala . Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului . Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati boiaua dulce si chilli . Turnati deasupra 2 cani cu apa . Dati un clocot . Blenduiti bine rosiile...
Ciorba de varza cu carnat si linte rosie
Curatati si spalati legumele . Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt . Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta . Caliti ceapa , morcovul si carnatul in ulei . Nu foarte mult , mai degraba le sotati . Turnati...
Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute
Legumele se curata si se spala . Pulpele de gaina se curata si se spala bine . Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se taie cubulete . Rosiile se curata de pelita si se taie marunt . Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte . In...
Ciorba simpla de fasole galbena pastai
Pastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata. Imi place ca bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm . Ceapa rosie se taie marunt . Usturoiul se feliaza fin . Morcovii se taie rondele ....
Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa
Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore . Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ] Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole . Fasolea se pune la fiert in apa...
Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Slaninuta se taie in feliute mici increstate. Toate acestea se soteaza usor in ulei . Turnati deasupra 2-3 l apa si fierbeti 15-20 minute pana morcovul se patrunde . Dovlecelul se feliaza si se pune la fiert in ultimna le...
Ciorba taraneasca de iunie
Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si zucchini se taie cubulete. Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si...
Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc
Curatati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice. Cartofii noi se fierb rapid . Dupa 10 minute se...
Supa de vacuta cu galuste de gris
Am preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se tulbure . Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima " Este foarte simplu , doar trebuie...
Supa de salau cu chorizo
Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert sa se patrunda . Tot acum puneti si orezul la fiert . Sarati usor . Cand legumele sunt patrunse si...
Ciorba de cartofi noi cu costita afumata
Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat timp fierbe costita ,curatati si spalati legumele . Ceapa se taie marunt. Radacinoasele se taie rondele. Adugati la fiert radcinoasele...
Supa de ardei umpluti si smantana
Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi . Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa...
Ciorba de ied cu spanac verde si smantana
Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija ....
Supa de curcan cu mazare, conopida, broccoli si galuscute
Ceapa se curata si se taie marunt . Caliti usor ceapa in ulei . Se aduga carnea de curcan in bucata intreaga si mazarea . Turnati deasupra 3l apa si fierbeti timp de 15 minute . Sarati . La fiert se pune si foaia de dafin + mararul tocat marunt . Adugati restul...
Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon
Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi. Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa,...