Supa de ardei umpluti si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2021 | 6016 vizualizari

 

 Buni mai sunt ardeii umpluti !!! Sa spuna cineva ca nu-i plac ca nu-l cred !!!

 

INGREDIENTE

  • Ardei de diverse culori-aprox 1 Kg
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 fel telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere
  • sare

Pt umplutura :

  • 2 linguri faina alba
  • 300 gr carne vita tocata
  • 300 gr carne porc tocata
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri cu varf ceapa verde tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa cimbru verde tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti si smantana:

  1.  Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date .
  2. Ardeii se spala si se curata de seminte.
  3. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba.
  4. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi .
  5. Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa deschisa .
  6. Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte . Astfel umplutura nu va mai iesi din ardei .
  7. Ceapa se toaca marunt si legumele radacinoase se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari .
  8. Infierbantati ulei intr-o tigaie si prajiti usor ardeii pe toate partile .
  9. Prin acest procedeu se va obtine un gust delicios de ardei copt si se va realiza o aderenta din faina pudrata , coaja ardeiului si umplutura acestuia .
  10. Dupa ce ati prajit ardeii in uleiul incins sotati usor legumele razuite si ceapa tocata .
  11. Transferati amestecul intr-o oala si turnati deasupra 2 l apa fierbinte [ ca sa grabiti procesul de fierbere ].
  12. In apa ce clocoteste domol se pun ardeii umpluti . Sarati.
  13.  Acum se pune si foaia de dafin .Fierbeti cam 20 minute .
  14. La final  se drege supa cu smantana  diluata cu zeama fierbinte .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Pentru un gust mai acrisor se poate pune putin otet  de mere .
  17. Servit ciorba de ardei umpluti cu mult patrunjel verde si marar tocat .
  18.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti ardei de marime potrivita, nu foarte mari.

2

Pe cat posibil ardeii sa fie putin mai galbui, chiar si rosii -astfel vor avea un gust bun . Ardeii care nu s-au copt, sunt amarui.

3

Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte. Astfel umplutura nu va mai iesi din ei la fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

13.06.2021, 12:50

N-am încercat niciodată supă de ardei umpluți. Trebuie s-o pregătesc și eu.

Ksenya 1

14.06.2021, 09:32

e timpul sa incerc si eu aceasta supa!

Panacris 1

15.06.2021, 17:28

Pe gutul meu! Mulțumesc pentru masă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
CIORBA DE ARDEI UMPLUTI