Supa de ardei umpluti si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Iun 2021 | 5331 vizualizari

 

 Buni mai sunt ardeii umpluti !!! Sa spuna cineva ca nu-i plac ca nu-l cred !!!

 

INGREDIENTE

  • Ardei de diverse culori-aprox 1 Kg
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 fel telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere
  • sare

Pt umplutura :

  • 2 linguri faina alba
  • 300 gr carne vita tocata
  • 300 gr carne porc tocata
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri cu varf ceapa verde tocata
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura rasa cimbru verde tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti si smantana:

  1.  Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date .
  2. Ardeii se spala si se curata de seminte.
  3. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba.
  4. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi .
  5. Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa deschisa .
  6. Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte . Astfel umplutura nu va mai iesi din ardei .
  7. Ceapa se toaca marunt si legumele radacinoase se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari .
  8. Infierbantati ulei intr-o tigaie si prajiti usor ardeii pe toate partile .
  9. Prin acest procedeu se va obtine un gust delicios de ardei copt si se va realiza o aderenta din faina pudrata , coaja ardeiului si umplutura acestuia .
  10. Dupa ce ati prajit ardeii in uleiul incins sotati usor legumele razuite si ceapa tocata .
  11. Transferati amestecul intr-o oala si turnati deasupra 2 l apa fierbinte [ ca sa grabiti procesul de fierbere ].
  12. In apa ce clocoteste domol se pun ardeii umpluti . Sarati.
  13.  Acum se pune si foaia de dafin .Fierbeti cam 20 minute .
  14. La final  se drege supa cu smantana  diluata cu zeama fierbinte .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Pentru un gust mai acrisor se poate pune putin otet  de mere .
  17. Servit ciorba de ardei umpluti cu mult patrunjel verde si marar tocat .
  18.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti ardei de marime potrivita, nu foarte mari.

2

Pe cat posibil ardeii sa fie putin mai galbui, chiar si rosii -astfel vor avea un gust bun . Ardeii care nu s-au copt, sunt amarui.

3

Ardeii se incresteaza la varfuri ca sa patrunda la fierbere lichidul fierbinte. Astfel umplutura nu va mai iesi din ei la fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

13.06.2021, 12:50

N-am încercat niciodată supă de ardei umpluți. Trebuie s-o pregătesc și eu.

Ksenya 1

14.06.2021, 09:32

e timpul sa incerc si eu aceasta supa!

Panacris 1

15.06.2021, 17:28

Pe gutul meu! Mulțumesc pentru masă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti