Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 24 Iul 2021 | 2158 vizualizari

 

 Parca ciorbita de fasole nu mergea chiar goala. Asa ca am cules cateva bucatele de carnat afumat de casa, ramase ratacite in congelator si le-am pus sa dea gust ciorbei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alaba boabe
  • 300 gr carnat afumat de casa
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe verzi
  • 2 tije de telina
  • 1 ardei rosu
  • 15 rosii cherry marunte
  • 2 fire leustean verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita
  • 1 lingurita pasta ardei iuti macinati
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa:

  1. Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore .
  2. Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ] 
  3. Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole .
  4. Fasolea se pune la fiert in apa cu sare  si foaia de dafin .
  5. Eu am folosit oala de fiert sub presiune  pentru a grabi procesul de fierbere .
  6. Intr-o o ora fasolea mea a fost foarte bine fiarta .
  7. Carnatii se decongeleaza la temperatura camerei si se oparesc 5 minute in apa clocotita .
  8. Intre timp se marunteste ceapa tijele de telina  si leustean .
  9. Acestea se soteaza timp de 5 minute la foc mic .
  10. Adugati pasta de ardei , boiaua si rosioarele taiate jumatati .
  11. Se mai soteaza putin si se toarna deasupra fasolea cu tot cu zeama .
  12. Puneti carnatii in ciorba si se mai lasa la fiert domol 10 minute .
  13. La sfarsit se gusta de sare si se drege gustul daca mai este nevoie .
  14. La servire se adauga codite de ceapa verde si patrunjel verde tocat , pentru prospetime .
  15. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti ciorba de fasole boabe cu carnati insotita de ceapa si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu carnat afumat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu scarita afumata