Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 18 Apr 2021 | 4049 vizualizari

 

 Ciorbita aceasta a iesit exact asa cum o doream. Noi in Ardeal gatim multe ciorbe cu smantana. Pe aceasta am dorit-o in mod special fara. Partea interesanta este ca pana la pozat fazele intermediare, am mancat aproape tot carnatul prajit :))) Ce sa-i faci ? Miroseau prea bine si erau prea rumeni .A trebuit sa suplimentez portiile carnat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartof
  • 500 gr carnat afumat de casa
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 tite telina apio
  • 2 fire marar verde tocat
  • 1 felie telina radacina
  • 1 lingurita boia
  • 1 foie dafin verde
  • 1pahar mare de bulion rosii gros-de casa
  • frunze de tarhon verde
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se taie rondele. Ceapa se taie cubulete. Telina se taie tot cuburi.
  3.  Pentru inceput se pun bucatile de carnat sa se prajeasca in ulei pentru a-si imprumuta aroma de la inceput.
  4. Cand carnatii incep sa se rumeneasca se pun ceapa, morcovul, telina radacina si foaia de dafin [ usor rupta ].
  5.  Pentru ca am mancat aproape tot carnatul proaspat prajit, a trebuit sa-l inlocuiesc.
  6. Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput . Va da o aroma deosebita .
  7. Adaugati boiaua de ardei dulce si amestecati .
  8. Imediat turnati 3 l apa fierbinte ( grabiti procesul de fierbere ).Sarati.
  9. Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte , si se stinge rapid cu apa . Va da o culoare frumoasa . Daca apuca sa se prajeasca mai mult , devine amaruie .
  10. Dupa 15 minute de fiert se pun cartofii taiati cuburi , tijele de telina , mararul si tarhonul .
  11. Lasati sa fiarba inca 15 minute .
  12. Incercati daca sunt fierte toate legumele . Piparati .
  13. Adugati bulionul de rosii si lasati sa dea un clocot mic .
  14. Eu am avut un bulion de rosii foarte gros !!!
  15. Gustati si dregeti ciorba daca mai este necesar !!!
  16. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime !!!
  17.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Foaia de dafin se rupe dar nu de tot si se prajeste la inceput. Va da o aroma deosebita.

2

Boiaua doar se pune in uleiul fierbinte si se stinge rapid cu apa. Va da o culoare frumoasa. Daca apuca sa se prajeasca mai mult, devine amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnat afumat de casa si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati