Supa simpla de cartofi cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2021 | 4631 vizualizari

 

 Am dorit o supa simpla fara carne, usoara care sa se potriveasca a fi servita si pentru copii. Am luat hotararea sa nu incarc supa cu carne si prajeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina cu cateva frunze verzi .
  • 1/2 ardei Kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu-uscat
  • frunze de telina verde
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2-3 linguri otet mere -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa simpla de cartofi cu smantana:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt.
  3. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in zeama ce fierbe .
  4. Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul se taie cubulete.
  5. Cartofii se taie cuburi.
  6. Se pun 3 l apa la fiert si se sareaza.
  7. Cand apa clocoteste se aduga ceapa, morcovul, patrunjelul si ardeiul.
  8. Fierbeti sub capac sa se patrunda legumele cat mai repede .
  9. Dupa 15 minute adaugati si cartofii si ardeiul iute uscat pe care il maruntiti pe cat posibil .
  10. Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .
  11. Dupa inca 15 minute incercati daca sunt fierte toate legumele .
  12.  Dregeti supa cu smantana .
  13. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte si se aduga inapoi in oala in fir subtire si prin amestecare .
  14.  Gustati si sarati daca este nevoie .
  15. Cine doreste o zeama mai acrisoara o poate acri cu otet de mere .
  16. La servire aapuneti in supa de cartofi telina verde taiata marunt , pentru un plus de prospetime si aroma .
  17.  Serviti alaturi de supa ,ardei , ridichi , ceapa verde , ardei iute sau ceapa rosie .
  18.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa trebuie sa fiti atenti ca mancarea sa nu fie prea condimentata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa simpla de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

19.05.2022, 12:14

peter 1

05.01.2024, 14:12

bun. Dar uleiul cand il pui, ca n-ati scris nimic de asta?

mihaelar63 1

06.01.2024, 04:16

Peter , buna intrebare !!!! Cred ca am uitat o propozitie . In cazul de fata cand nu sotezi sau prajesti legumele , uleiul se poate pune dupa inceputul fierberii sau cand legumele sunt pe jumatate fierte . In momentul de fata , chiar as reduce din cantitatea de ulei !!! Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu smantana