Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Mai 2021 | 2597 vizualizari

 

 Anul acesta mielul a fost inlocuit de ied. Nu am scapat ocazia sa prepar si o ciorbita buna-buna cu smantana. Cel mai bine merge la o astfel de ciorba ceva verde. Doar este primavara si trebuie sa profitam de ce ne ofera gradina!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cap de ied bine curatat
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 crengute de tarhon verde
  • 3 fire de usturoi verd e
  • 1 ceapa galbena
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1 cana smantana
  • 4 maini generoase de spanac
  • 3 linguri orez
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu spanac verde si smantana:

  1. Legumele curatate se taie marunt .
  2. Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare .
  3. Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie .
  4. Eu l-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat . Cel ce l-a taiat a lucrat foarte frumos si cu grija .
  5.  Oricum eu l-am ,, controlat"' si intre dinti . Acolo ar fi putut ramane firicele de iarba de la ultima masa . Acum nu a fost cazul .
  6. Legumele maruntite impreuna cu ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in ulei .
  7. Cand ceapa devine sticloasa se toarna 3 l apa , se sareaza si se introduce si capul de ied la fiert .
  8. Atentie !!! Ceapa verde si usturoiul verde se pot arde foarte usor .
  9. Mai adugati foaia de dafin si tarhonul verde tocat .
  10. Lasati sa se fiarba la foc domol timp de 40 minute .
  11. Carnea este fiarta cand se desprinde usor de pe os .
  12. Adugati orezul in oala , la fiert .
  13. Capul de ied se scoate si se desface foarte usor de pe os .
  14. Limba si creierul se pastreaza separat pentru a se distribui in fiecare farfurie .
  15. Spanacul feliat si taiat  subtire-fideluta  se introduce in oala .
  16. Tot acum se pune si ardeiul iute taiat rondele -pentru un gust picant .
  17. Se opreste fierberea . Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .
  18. Se bate unou intreg si se amesteca cu smantana . Adugati zeama fierbinte din oala si apoi amestecul se toarna in ciorba si se omogenizeaza .
  19. Acriti cu zeama de lamaie dupa preferinta .
  20.  Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Spanacul isi va pastra din calitati si culoare dace este doar oparit usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu spanac verde si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vitel si oase de purcel