Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 13 Dec 2021 | 3269 vizualizari

 

 Daca-i bal, bal sa fie.  O ciorba de salata, asa goala nu prea merge. Numai bine si-a bagat coada purcelul in ea. Sa fie si mai fashion si trendy-mandy am mai pus ciuperci. Are de toate si este pe placul meu !!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras -mic
  • 1 ardei galben gras - mic
  • 1 salata verde
  • 1 borcan ciuperci feliate-400 gr
  • 1 pahar smantana grasa
  • 3 linguri otet mere sau zeama lamaie
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri orez -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana:

  1.  Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert .
  2. Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.
  3.  Legumele pregatite se soteaza putin in ulei .
  4. Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate .
  5.  Lasati sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt patrunse .
  6. Mie imi place carnea sa fie bine fiarta dar legumele sa fie a la dente .
  7. Gustati si sarati daca este nevoie .
  8. Ciupercile feliate se scurg de lichidul din borcan , se limpezesc si se introduc in zeama care fierbe .
  9.  La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .
  10.  Acriti cu otet de mere sau zeama de lamaie .
  11. Condimentati cu piper negru macinat .
  12. La sfarsit se pune salata verde taiata sau rupta marunt .
  13. Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .
  14.  Nu uitati sa puneti in fiecare farfurie , la servire , cate o bucata de codita !!!!
  15.   Serviti aceasta bunatate de ciorba cu ardei iuti , ridichi , praz , ceapa verde sau rosie .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .

2

Daca doriti o ciorba mai consistenta se poate pune orez , cartofi , sau linte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

14.12.2021, 05:59

O porție caldă am să vreau și eu la prânz!

dantes 1

14.12.2021, 11:40

Buna!

Panacris 1

19.12.2021, 16:39

Bună treabă! Ca swaorma cu de toate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui, cu smantana