mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Mancaruri cu carne

Pipote si inimi cu mazare verde

In Mancaruri cu carne la 12 Feb 2015

Pipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ]. Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2 minute si se stinge cu 2 cani de apa .Sarati . Puneti maruntaiele , morcovul si telina  taiat...

Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

In Porc la 9 Feb 2015

Ciolanul se  porttioneaza si se opareste in apa clocotinda  5 minute . Se scurge de apa . Fasolea  boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda . Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si...

Sarmale la tava

In Porc la 5 Feb 2015

Frunzele se curata de nervuri . Se desareaza daca este nevoie . Ceapa si prazul se curata , se toaca marunt si se prajesc in 50 ml ulei . Adugati slaninuta taiata cuburi si lasati sa se prajeasca . In continuare se pune orezul , se amesteca si se prajeste 2-3 minute pana devine sticlos...

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

In Curcan la 1 Feb 2015

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa  si  usturoiul se curata . Ceapa se taie rondele , usturoiul se pune intreg din loc in loc in tava . Adaugati...

Aripi de curcan aromate

In Curcan la 31 Ian 2015

Toate ingredientele pentru sos se blenduiesc cu ajutorul blenderului vertical de mana . Aripile de curcan se curata , se spala si se pun intr-o tava . Deasupra se aripilor se toarna sosul . Tava se impacheteaza in folie de aluminiu . Tava se da la cuptor timp de o ora...

Friptura cu vitel rulat , porc si cartofi

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2015

Cartofii se curata , se spala , se taie bucati mari, se sareaza  si se pun in tava. Turnati in tava o cana cu apa . Bucata de vitel se bate bine cu batatorul de snitele si se unge cu mustar . Se condimenteaza cu cimbru , maghiran , sare , chili . Se ruleaza si se fixeaza rulada cu...

Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

In Porc la 27 Ian 2015

Pulpa de porc se spala si se zvanta . Usturoiul se curata si se taie jumatati. Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi . Slaninuta se feliaza . Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei . Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se...

Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

In Porc la 16 Ian 2015

Usturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a...

Chiftelute marinate in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2015

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins . Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta . Pentru sos taiati in doua ceapa...

Tocanita de pui cu trotolle

In Pui la 30 Dec 2014

Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta  se va evapora ]. Sarati ,adugati boia , amidon si amestecati diluand cu smnatana si putina apa ....

Ficat de vitel impanat cu carnat

In Vita la 21 Dec 2014

Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori .  Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata...

Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola

In Porc la 21 Dec 2014

Ceafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru sos se topeste untul ,se aduga smantana si bucatile de gorgonzola . Se amesteca pana se omogenizeaza...

Cotlet de porc in crusta de seminte

In Porc la 17 Dec 2014

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu seminte pe toate partile cate 2-3 minute , intr-o tigaie cu ulei .Intoarceti carnea cu grija pentru a proteja...

Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

In Porc la 16 Dec 2014

Cum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata . Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava...

Tocanita de pui cu bureti de roua

In Pui la 12 Dec 2014

Ceapa se curata si se spala , se toaca cubulete marunte . Puiul se curata, se portioneaza si se spala , se tamponeaza cu un servet sa fie uscat . Puiul se pune la prajit in ulei pana incepe sa-si schimbe culoarea . Adugati ceapa si lasati pana devine sticloasa . Sarati ....

Vitel cu legume la cuptor

In Vita la 11 Dec 2014

Carnea de vitel se spala si se zvanta cu un srvet . Se sareaza si se pudreaza cu ghimbir pudra . Legumele se curata si se spala . Morcovul si ardeiul se taie in felii  pe lungime . Se inteapa sau se desface carnea si in locurile formate se introduc legumele si carnaciorii . Se leaga...

Parjoale crocante de vitel

In Vita la 11 Dec 2014

Se amesteca carnea tocata cu un ou , pesmet , sare , pasta de ardei , ceapa verde si patrunjel verde . Se formeaza in palme parjoale [ ca chiftelele dar mai ovalizate si aplatizate ]. Se dau intai prin faina alba , apoi prin ou batut si la urma prin amestecul de pesmet , malai si sare ....

Varza calita pe pofta

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2014

Varza se taie fideluta . Morcovul se curata si se razuieste fasii cu ajutorul curatitorului de legume .Caliti varza si morcovul in 100 ml ulei  ulei . sarati . Fierbeti pastele fainoase in apa clocotita  cu  sare . Scurgeti-le apoi de apa . Portie Andrei : Pieptul de curcan...

Curcan marinat cu citrice

In Curcan la 4 Dec 2014

Se amesteca untura de curcan cu  zeama de la o lamaie si de la o clementina  , ierburi de Provence , fulgi de chilli , sare si usturoi curatat si zdrobit . Bucatile de spate de curcan curatat si spalat se ung cu acest mix si se lasa sa stea la rece minimum 2 ore . Se transfera...

Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

In Porc la 23 Noi 2014

 Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor Legumele se curata si se spala. Carnea se spala si se portioneaza. Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate,...

Pipote de curcan cu sos de lapte

In Curcan la 23 Noi 2014

Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare . Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand . Adugati...

Spadellata cu maruntaie

In Mancaruri cu carne la 22 Noi 2014

Organele se curata de zgarciuri . Rinichii se taie in doua si se curata in interior de partile albicioase si pielite.   Maruntaiele se tin in apa rece  pentru ca sa iasa sangele din ele [ eu le tin macar 2 ore si din cand in cand schimb apa ]. Se arunca apa si se taie bucati ....

Vitel cu trio de ardei

In Vita la 21 Noi 2014

Ceapa se curata , se spala si se marunteste . Caliti usor ceapa in untura. Adugati carnea spalata si taiata bucati potrivite [ cat o imbucatura ]. Curatati , spalati si taiati ardeii . Adaugati-i la calit . Sarati . Puneti apa calda cat sa acopere carnea si fierbeti la foc potrivit ....

Snitel crocant

In Porc la 6 Noi 2014

Carnea de porc feliata se bate bine , se sareaza si se pipareaza . Bateti spuma ouale adugand sare si putin lapte . Intr-un bol incapator puneti faina alba si intr-altul pesmet omogenizat cu faina de malai . Impanati snitelele dandu-le prin  faina alba , ou batut si amestecul de...

Tocanita ungureasca cu piept de curcan

In Curcan la 6 Noi 2014

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin sticloase se adauga carnea . Fierbeti pastele in multa apa cu sare . Aceasta rapid prin prajire...

Costita cu cartofi ( la cuptor )

In Porc la 28 Oct 2014

Se prepara marinata amestecand toate ingredientele . Bucatile  de costita se ung cu amestecul de marinata si se lasa la rece 2-3 ore minimum . Cartofii , usturoiul si morcovii se curata , se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tava teflonata impreuna cu 500 ml apa .Sarati ....

Pui cu tarhon si cartofi la cuptor

In Pui la 17 Oct 2014

Puiul taiat  se spala , se curata , se transeaza si iar se spala . Se pune puiul intr-o tava teflonata mare . Cartofii se curata , se spala , se taie jumatati si se feliaza . Se pun in jurul puiului . Usturoiul se  decojeste . Peste pui si cartofi se pune pasta de Kapia ,...

Escalop voievodal cu pui

In Pui la 17 Oct 2014

 Se feliaza pieptul de pui , se bate usor cu batatorul de snitele . Se condimenteaza cu sare , piper si oregano . Se da prin faina alba si se prajeste usor pe ambele parti in putin ulei[ oricum preparatul mai vine dat si la cuptror]. Ciupercile se curata , se feliaza si se prajesc...

Muschiulet de porc cu orez si legume

In Porc la 5 Oct 2014

Am spalat si feliat muschiuletul de porc si l-am prajit crocant in ulei . Curatati si spalati legumele . Am pus la prajit prazul si usturoiul tocate si morcovul taiat fasii cu ajutorul curatatorului de legume . Am adugat fasolea verde , orezul , ardeiul rosu taiat fasii si ardeiul iute ....

Friptura mixta de curcan si pui

In Curcan la 5 Oct 2014

 Am curatat , spalat si portionat carnea de pasare . Am pus totul intr-o tava si am pus deasupra , uleiul , pasta de gogosari , otetul de fructe si caperele . Am sarat si pudrat cu scortisoara, am mai pus 2 cani cu apa si am dat la cuptor la 220 grade celsius . Dupa o ora am intors...

Afisate 301 - 330 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]